İslam Memiş uyardı: Dolar, altın, gümüş derken en çok parayı o kazandıracak!

İslam Memiş uyardı: Dolar, altın, gümüş derken en çok parayı o kazandıracak!
Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, 2023'te en çok kazandıracak yatırım araçlarını açıkladı. Memiş, altın ve gümüş için iyi bir yıl olacağını söylerken, en çok kazandıracak yatırım aracını da takipçileriyle paylaştı.

2023 yılına hızlı bir giriş yapan altın son birkaç gündür sakinleşmiş durumda. 

İslam Memiş şubat ayında para piyasalarında yaşanan son gelişmeleri yorumladı. Altının hızlı düşüşü ve doların bir süredir yatay ilerlemesi yatırımcıları yeni yol arayışına itiyor. FED ve TCMB kararlarının ardından zorlu kış aylarının başlaması da piyasaların yönünü belirsizliğe itiyor. Yatırımcılara kritik uyarılarda bulunan İslam Memiş; dünyadaki gelişmeleri yorumladı ve piyasalarda sert bir döneme girileceğini işaret etti.

Şubat ayının ortalarına yaklaşırken yatırım tercihlerini açıklayan Memiş; “Bir kağıt paraya yatırım yapacaksam bunun adı dolar değil, Euro ve sterlindir benim nazarımda. Dolardan uzak durmakta fayda var. Breta kaldı. Nasıl bir hazırlık yapmamız gerekiyor? Bu sorunun cevabını vermeye çalışacağım. Merkez Bankası 100 baz puanlık indirim yaptı, dolarda yukarı yönlü hareketler gördük. Uluslararası piyasalardaki değer artışını da gördük. 20 yılın zirvesinde olan bir dolar endeksi var. Ben dolardan uzak durmayı tercih ettiğimden dolayı tüm diğer enstrümanları ucuz buluyorum.” ifadelerini kullandı.

GÜMÜŞ ALTINI BİLE SOLLAYACAK!

2023''ün altının yılı olacağını söyleyen Memiş, gram altının Haziran sonuna kadar 1500 lira seviyelerine gelmesini beklediğini hatırlatarak, "Altın kazandıracak, ancak gümüş altından bile çok kazandıracak. Son 2 yılda 6 kat değerlenen gümüşün 2023''te zirvelere oynayacağını düşünüyorum" dedi. 

Yılın ilk çeyreğinin 2022''nin son çeyreğine benzeyebileceğine belirten Memiş, her yerde problem olduğunu belirtti ve dünya düzeninde değişimin sancılı olacağına değindi. Memiş; “Sistematik şekilde dünya düzeni, değişim süreci sancılı geçeceği için bu süreci çok serbest bırakmayacaklar. Daha düşük faiz artırımı yapması dolar endeksinde gerileme gündeme getirecektir. Size dolar endeksinde 104-105''e geri çekilme olabilir, altın ons, gümüş ons hareketlilik olabilir uyarım vardı” dedi ve yeni uyarılarda bulundu.

YATIRIMCILAR DİKKAT!

Önümüzdeki ay için altın uyarıları yapan Memiş şu sözleri kullandı:

Bir haftalık süreç içinde yatırımcılar kararını vermeli. KKM''de param var, boşa çıktı dolar alayım mı? Hayır. Şöyle bir hamle yapabilirsiniz, elimde TL var. Ben TL''yi altına çevirip KKM''den faiz getirisini alabilirim. Aradaki getiriyi cebime koyarım. Altın gramı yükselince aradaki farklı alacağımdan zararım olmuyor. KKM''de TL''de duranlar, eline yeni TL geçenler bu hamleleri değerlendirebilir.

Dolara sıcak bakmıyorum. Dolar 20 yılın zirvesinden gerilemeye başladı, euro 20 yılın dip seviyesinden hızlı bir tırmanışa başladı. Zirvedekini mi satın alırsın, diptekini mi satın alırsın? Buna karar vermeniz lazım. Ben alırım altınımı, KKM''ye koyarım, aylık getirimi alırım, altınım zaten altın olarak duruyor. Haliyle kaybım olmayacak.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar