İslam Memiş tarih vererek uyardı! 3 gün sonra altın bu seviyeye çıkacak

İslam Memiş tarih vererek uyardı! 3 gün sonra altın bu seviyeye çıkacak
Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, mart ayına yükselişle başlayan altın için kritik açıklamalarda bulundu. Memiş, haftanın kapanış günü Cuma'ya kadar da önemli bir değişiklik yaşanacağını iddia etti.

Mart ayına yeniden yükseliş trendi ile başlayan altına büyük darbe ABD Merkez Bankası''ndan (FED) geldi. FED Başkanı Powell, ABD tarihinde ilk kez para arzında eksiye düşülmesinin ardından açıklama yaparak, piyasalara ''yüksek faiz artırımı'' sinyali verdi. 

Powell, FED''in enflasyonu düşürmek için faizleri yukarı çekmekten çekinmeyeceğini ve adımlarını buna göre atacağı belirtmesinin ardından uluslararası piyasalarda altın tepetaklak oldu. Güne 1850  doların üzerinde başlayan ons altın, Powell''ın sözlerinden sonra serbest düşüşe geçerek 1815 dolara kadar düştü. 

2022 yılında başta FED olmak üzere, Avrupa Merkez Bankası ve pek çok ülkenin finans merkezleri tarafından yapılan sıkı para politikaları nedeniyle yatırımcısına kötü bir yıl yaşatan altın için Powell''ın açıklamalarından sonra "2023''te de altın yükselmeyecek mi?" korkusu oluşmaya başladı. 

Altına yönelecek yatırımlara ket vuran bu durum sonrası Memiş''in hafta başında yaptığı uyarılar da yeniden gündeme geldi.

3 GÜN SONRA ALTIN BU SEVİYELERE ÇIKABİLİR

Memiş, bu hafta ons altının 1830-1880 dolar bandında hareket izlemesini belirttiğini aktararak, cuma günü kapanış için 1880 dolar sinyalini verdi. Gram altında yaşanabilecek yükselişin de ons kaynaklı olacağına dikkat çeken ünlü ekonomist, Şubat ayında yaşanan uzun soluklu düşüşler için de hatırlatmalarda bulunarak, piyasanın kendini dengelediğini ve acemi yatırımcının elindeki almalaya yönelik altın sahiplerine bir tuzak kurulduğunu ifşa etti.

Şu anda yatırım yapmak için arayış içinde olan vatandaşlara yönelik bir yatırım tavsiyesi vermediğini söyleyen Memiş, "Altın almak için şu anda piyasanın tahminimce görebileceği en dip seviyeye gelmiş bulunuyoruz. Bundan sonrası hızlı bir yükseliş yaşanacağını düşünüyorum. 2023''ün altın sahiplerinin üzülmeyeceği, yüzlerinin güleceği bir yıl olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar