İslam Memiş gram altının kaça kadar çıkacağını açıkladı: Bu rakamı takip edin

İslam Memiş gram altının kaça kadar çıkacağını açıkladı: Bu rakamı takip edin
Altın hakkında yaptığı yorumlarla yatırımcılar tarafından ilgiyle takip edilen piyasa uzmanı İslam Memiş, dolara karşı altını tavsiye etti. Diğer yatırım araçlarının dolar karşısında ucuz kaldığını belirten Memiş, gram altın için yeni tahminini de paylaştı.

ALTIN UZMANI GRAM İÇİN RAKAM VERDİ: BUNU TAKİP EDİN

İslam Memiş, kişisel Youtube kanalında, piyasadaki son gelişmeleri ele alıyor. Küresel ekonomideki gelişmelerden bahsederek, bunların ons ve gram altın fiyatları üzerindeki etkisini değerlendiriyor. Bu arada, sarı metal, Cuma gününü %1,64 kayıpla 1.643 dolardan kapattı. Bununla birlikte Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, dolar 20 yılın zirvelerine tırmandı. Ancak, piyasa müdahalelerinin etkisiyle Dolar/TL’deki yükseliş sınırlı kaldı. Böyle olunca da gram altın fiyatlarında düşüş gerçekleşti.

Dolar güç kazansa da Memiş, dolardan uzak durma taraftarı. Dolar yerine euro ve strelin’i tercih ediyor. DXY’nin 20 yılın zirvesinde olduğunu hatırlatan Memiş, bu yüzden dolardan uzak duruyor. Bunula birlikte, dolar karşısında tüm diğer yatırım enstrümanları ucuz buluyor. Uzman, “Bir 20 yılın zirvesinde olan doları düşünün, bir de 13 ayın düşüğünde olan onsu düşünün,” diyor. Daha sonra Memiş, gram altına yönelik şu değerlendirmeyi yapıyor:

GRAM ALTIN

Gram altın, ekranlarda 980. 998-1.001 tl seviyesinde görünüyor. Ekranlardaki rakamlara inanarak altın düştü diyenlere belirtmek isterim…bu hafta 970 ile 1.020 tl bant aralığını takip edeceğim. Dolar/tl kurunda sert düşüşler olursa 970’in altına sarkması mümkün. Ancak şu anda böyle bir ihtimal çok zayıf.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar