İslam Memiş altın sahiplerini uyardı: "2 gününüz kaldı: Hazırlığa başlayın"

İslam Memiş altın sahiplerini uyardı: "2 gününüz kaldı: Hazırlığa başlayın"
Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, emtia fiyatlarında yaşanacak değişimleri erkenden haber verirken, altın sahiplerine kritik uyarılarda bulundu.

Umut Can Halavart / Günboyu

Seçimlerin ardından ons fiyatlarında bir artış yaşanmamasına karşın gram altın/TL fiyatları yukarı yönlü hareketine devam ediyor.

Altın konusunda uzman isimlerin başında gelen İslam Memiş, piyasalarda nelerin yaşanacağını açıklarken, altın ve gümüş başta olmak üzere değerli maden varlıklarına sahip olan yatırımcılara ise kritik uyarılarda bulundu.

Mehmet Şimşek'in yeniden Hazive ve Maliye Bakanı olarak göreve başlamasının piyasalara yönelik olumlu bir etkisi olacağına dikkat çeken Memiş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), ilk Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz artırımına gitmesinin muhtemel olduğunu belirtti.

Memiş'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"ONS ALTIN ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARDA DÜŞÜŞE DEVAM EDECEK"

"Seçimlerden bir hafta önce ve bir hafta sonra alım yapılmaması yönündeki tavsiyemin işe yaradığı kanaatindeyim. Oldukça dalgalı bir fiyatlamayı geride bıraktık. Şu an için piyasalar daha rayına oturmuş görünüyor.

Altın fiyatları en çok merak edilen konular arasında. Ben ons tarafında 2000 üstü atakların ardından sert bir düşüşün muhtemel olduğunu belirtmiştim, bu kısmen gerçekleşmiş olsa da gün içerisinde 1935-1960 dolar bandında gidip gelen bir parite mevcuttu.

Altın için haziran ayında 1910 doların altına düşüleceği kanaatindeyim. Kapalıçarşı tarafında şu anda 1375 liraları bulan bir gram altın fiyatı var. Ons tarafında düşüş yaşanacak olsa da, dolar kurundaki artış bu fiyatlamayı dengeleyecektir. O nedenle 1350 liranın altına düşüş yaşanması sürpriz olacaktır ki böyle bir hadisede alım yapmak için oldukça cazip bir fırsat olacağını söyleyebilirim.

ALTIN TEMMUZ SONRASI SERT YÜKSELECEK

ABD Merkez Bankası'nın (FED) 14 Haziran'da yapacağı toplantıdan herhangi bir faiz artırım kararı çıkmaması bekleniyor. Aylardır süren faiz kararlarından sonra duraklamaya girilmesi, hiç şüphesiz dolar endeksinde bir gerilemeye yol açtığı gibi, altın fiyatlarında da hızlı bir yükselişin habercisi olacaktır.

Bu nedenle Haziran'ın son haftalarından itibaren, yaz aylarının geri kalan bölümünde ons altın fiyatları çok hızlı bir yükselişe sahne olabilir. Benim yıl sonu için 2350 dolarlık ons tahminim güncelliğini koruyor. Gram altın tarafında ise 1550 liraların görülmesi muhtemel.

"GÜMÜŞ İÇİN ALIM FIRSATI KAPIDA"

Emtialarda genel olarak bir yükselişten bahsedebiliriz. Gümüş de burada kendi payına düşeni alacaktır. Belki de gümüş, getiri bakımından altını sollayacaktır çünkü son yıllarda yaşadığı büyük yükselişlerin aksine bir direnç söz konusu değil.

Yumurtaların tamamını tek sepete koymak akıllı bir yatırımcıya göre değil. Bu yüzden mutlaka portföyünüzü farklı seçeneklere pay etmeniz gerekiyor.

"BORSA İSTANBUL'DA ZARAR ETME ŞANSINIZ YOK"

Borsa İstanbul seçimlerden sonra en çok kazandıran yatırım aracı oldu. Gün içerisinde yüzde 5'i aşan değer kazanımıyla BIST100 endeksi günü 5.372,66 puanla kapattı. Son 3 ayda görülen en yüksek endeks bu ve artmaya da devam edecek gözüküyor.

Seçimlerden önce ısrarla vurguladığım bir husus vardı. Şu anda kurumsal 3 tane şirketten hisse alıp, minimum 6 ay beklemek, uzun vadeli yatırımda çok büyük bir kazanç sağlayacaktır. Bunu yapanların zarar etme şansı yok demiştim. Yaşanan yükseliş, yeni yükselişlerin de habercisi konumunda.

Borsa İstanbul, yurt dışı borsalara göre çok ucuz olmaya devam ediyor. Şu anda yapılmayacak her hamle, geciktirilen her adım haneye zarar olarak yazacaktır. Belki de birkaç gün içerisinde adım atılmaması yüzde 6-7 gibi artışlardan mahrum kalınmasına neden olacak.


YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar