İslam Memiş altın sahiplerini 2 gün önceden uyardı: "Hemen hazırlığa başlayın"

İslam Memiş altın sahiplerini 2 gün önceden uyardı: "Hemen hazırlığa başlayın"
Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, emtia piyasalarında yaşanan dalgalanmaların ardından yatırımcılara Cuma gününü işaret etti. Memiş, yaşanacak gelişmelerin ardından altında dikkate değer bir düşüş görülebileceğini belirtti.

Yılın ilk 8 aylık bölümünde yatırımcısına beklenen yükselişi sunamayan altın, her ne kadar Türk lirası bazlı bir getiri sağlamış olsa da, ons fiyatlarında hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklamalarının ardından geçtiğimiz haftalarda başlayan düşüş trendi bugün itibariyle tersine dönerken, xauusd paritesinde yeniden 1915 dolar seviyeleri aşılmış oldu. Türkiye'de altın denilince akla gelen isimlerin başında yer alan İslam Memiş, yaşanan yükseliş hareketinin oldukça sınırlı olabileceğini hatırlatırken, cuma günü uluslararası piyasaları etkileyecek önemli gelişmelerin yaşanacağını vurguladı.

Memiş'in altın sahiplerine seslendiği açıklamalardan öne çıkanlar şu şekilde...

"Altın fiyatlarında Türk lirası bazlı yükseliş devam edecek olsa da, şu anda getiri bakımından çok daha cazip seçeneklerin olduğunu belirtebiliriz. Birkaç haftadır 1890 doların altına sarkan ons altın, bugün itibariyle yeniden ayağa kalktı ve yukarıda 1916 dolar direncini test etti. Her ne kadar altında ibre yukarı yönlü çevrilmiş gibi dursa da, cuma günü emtia piyasalarında rüzgarı terse çevirebilecek bir gelişme yaşanabilir.

"ALTINDA DANANIN KUYRUĞU CUMA GÜNÜ KOPACAK"

Biliyorsunuz geçtiğimiz ay yapılan Fed toplantısı sonrası alınan 25 baz puanlık faiz kararı ve toplantı tutanaklarının yayınlanmasıyla birlikte gelecek aylara yönelik faiz artırım sinyallerinin verilmesi, altında büyük bir düşüş hareketinin yaşanmasına neden olmuştu. Cuma günü, Fed Başkanı Powell'ın önemli bir sempozyumda konuşma yapması bekleniyor.

Muhtemelen bu sempozyumda şahin tonda açıklamalar yapmaya devam edecek ve enflasyonu düşürme konusundaki kararlılıklarından bahsederek, gelecek aylarda faizleri artırmaktan geri durmayacaklarını ima eden açıklamalarda bulunacak. Tüm bu veriler, altın fiyatlarında yeni bir baskılanmanın oluşmasına ve kısa süreli de olsa ons tarafında dikkate değer bir düşüş yaşanmasına neden olabilir.

Bu nedenle elinde altın olan vatandaşın paniğe kapılmaması, şu anda alım yapmak isteyenlerin ise kısa bir süre daha beklemesi ve farklı alternatiflere yönelmesi gerekiyor. Bana soracak olursanız, Euro şu anda en cazip yatırım aracı olarak dikkat çekiyor. Altına göre getirisi çok daha bol olacağı gibi, son günlerdeki düşüşlerin ardından dip fiyattan alım fırsatı sunmaya devam ediyor.

2 GÜN İÇERİSİNDE HAZIRLIĞA BAŞLAYIN

Fed'in Eylül ayında yapacağı toplantıya kadar uluslararası takvimde en önemli tarih Powell'ın konuşma gerçekleştireceği 25 Ağustos olarak dikkat çekiyor. Türkiye'deki piyasaları ve özellikle gram ve çeyrek altın fiyatlarını etkileyecek bir diğer gelişme elbette perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) vereceği faiz kararı olacaktır ancak Powell'ın açıklamaları sonrasında ons altında yaşanabilecek potansiyel bir düşüş, gram ve çeyrek tarafında da etkisini gösterecektir. Bu yüzden önümüzdeki iki gün içerisinde parite üzerinden altın pozisyonu almak için oldukça cazip fırsatlar var.

Son günlerde 1650 liralara kadar düşen, bugün itibariyle yeniden 1675 liraya yükselen bir gösterge kur var ancak bu kimseyi aldatmasın. Getirilen kota sınırlamaları ve üretim maliyetlerindeki artış, gram altında ikili bir fiyatlanma ortaya çıkardı ve bu geçici bir durum olmayacak. Bundan sonra altın alırken, kafadan 50 lira makas aralığı ile başlamaya kendinizi hazırlayın.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Öne Çıkanlar