İslam Memiş altın sahiplerine seslendi "Sadece 2 gününüz kaldı"

İslam Memiş altın sahiplerine seslendi "Sadece 2 gününüz kaldı"
Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, emtia piyasalarında yaşanan dalgalı volitenin ardından yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. Küçük yatırımcıya seslenen Memiş, haftanın kapanış seansına kadar altında yaşanacak gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Deniz Dallı / Günboyu

ABD kanadından gelen ekonomik verilerin ardından yurt dışı piyasalarında hareketsiz bir hafta gözlemlenirken, Türkiye'de ise 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler nedeniyle yatırımcılar adeta diken üstünde beklemekte.

ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından verilen 25 baz puanlık faiz kararının ardından sert bir yükselişe imza atan xauusd paritesi, ekonomik verilerin raporlanmasıyla birlikte hızlıca eski pozisyonuna inmişti. Ons tarafında gün içerisinde 2040 dolar seviyeleri test edilirken, Türkiye'de altın alanında en yetkin isimlerin başında gelen İslam Memiş, yatırımcılara hayati uyarılarda bulundu:

"SIKICI BİR HAFTA OLACAK AMA TÜRKİYE'DE FIRSATLAR ÇOK"

Ons tarafında bu hafta itibariyle sert bir hareketlilik yaşanmasını beklemediğini aktaran Memiş, şu ifadeleri kullandı:

"Ons tarafında parite 2000 dolar ile 2050 dolar arasına sıkışmış gözükmekte. Bu hafta itibariyle direnç seviyelerinin kırılacağını düşünmüyorum. Türkiye'de ise gram ve çeyrek fiyatlarında döviz kaynaklı değişiklikler olabilir. 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerin ardından haftanın açılış seansında bambaşka bir tabloya uyanabilir.

Özellikle şu anda yatırımcının en çok korktuğu senaryo, Meclis'in bir ittifaka giderken, Cumhurbaşkanlığının bir başka ittifaka gidebilecek olması. Böyle bir ikilemde piyasalar söz konusu durumu hoş karşılamayacaktır.

Gün içerisinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) gösterge kurunda gram altının 1280 lirayı aştığını gördük. Dolar kuru aynı şekilde 19.50 direncini kırmayı başardı. Ons tarafında gelecek aylara yönelik artış tahminimiz güncelliğini korumaya devam ediyor. Bu nedenle bu hafta kapanış seansına kadar yeni fiyat dengelemeleri mümkün olsa da, gelecek haftadan itibaren sert bir yükseliş bizi bekliyor diyebilirim.

Gram ve çeyrek tarafında ise seçim sonrasında dolar/TL paritesinde hızlı bir artış gözlemlenecek. Bilindiği gibi gram ve çeyrek altın fiyatları ons altına endeksli olduğu kadar, dövizle de ilişkili. Bu yüzden hem ons tarafından hem de döviz tarafından destek alacak olan altın, haftaya çok hızlı bir yükselişle başlayabilir. Bu nedenle açılış seansını kaçırmamak, seçimden önce pozisyon almak çok önemli. Son 2 ile 3 gün diyebiliriz dip fiyattan yatırım yapmak için.

"YAZ AYLARINDA ALTINI KİMSE DURDURAMAZ"

Yine de yükselişler, yaz aylarında çok daha hızlanacaktır. Ons tarafında kış aylarında 2350 dolarlık direnç seviyesinin aşılmasını bekliyorum. En kötü ihtimalle yıl sonuna kadar buralara gelecektir. Özetle, altın alıp uzun süre bekleyen mutlaka kazanacaktır ancak her fiyat düşüşünce, teknik düzeltmelerde paniğe kapılarak eldeki varlıkları satmak, beraberinde çöküşü getirecektir. Bu yüzden panik satışı yapmaktan lütfen uzak durun.

GRAM ALTIN 1600 LİRALARI AŞACAK

Seçim sonrasında yaz aylarında ons yükselecek ancak döviz gelirlerinin artmasıyla birlikte dolar kuru bir nebze baskılanabilir. Bu nedenle yaz aylarının ortalarına kadar gram ve çeyrekte yükseliş gözlemlenecek olsa da tatmin edici bir artış olmayabilir ancak yıl sonuna kadar ilk aşamada 1500 lira, sonrasında ise 1600 lira seviyeleri aşılacaktır. Dediğim gibi 2023 yılı altının senesi olacak.

Emtialar için genel bir şahlanış söz konusu. Bu yüzden yalnızca altına odaklanmak, diğer fırsatları kaçırmaya neden olabilir. Son 2 yılda değerini yüzde 700 kadar yükselten bir gümüş madeni var ve şu anda alım yapmak için oldukça uygun bir fiyatta bekliyor. Gümüşün onsu da birkaç hafta içerisinde hızla yükselecektir.

BUNU YAPANLARIN ZARAR ETME ŞANSI YOK

Son haftalarda sert düşen borsa endeksi, dün hızla toparlamış olsa da henüz 4500 seviyelerinin bir miktar üzerinde konum almış durumda. Borsa, gerçek değerinin çok çok altında bir seviyede bekliyor. Bu nedenle riski paylaştırarak, tek bir hisseye odaklanmadan, kurumsal firmalardan en az 3 hisse almak ve altı ay boyunca köşede beklemek, yüzde yüz ihtimal veriyorum ki karlı bir yatırım olacaktır. Bunu yapanların zarar etme şansı yok.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar