İslam Memiş altın sahiplerine kurulan tuzağı açıkladı: "Yarın yaşanacaklara hazırlıklı olun"

İslam Memiş altın sahiplerine kurulan tuzağı açıkladı: "Yarın yaşanacaklara hazırlıklı olun"
Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, yarın ABD tarafında açıklanacak ekonomik verilerin ardından altın fiyatlarında büyük bir değişiklik yaşanacağını belirtirken, yatırımcılara hayati uyarılarda bulundu.

2023 yılına hızlı bir yükselişle giren altın, yıl içerisinde inişli çıkışlı bir performans sergilemiş olmasına karşın, haftalardır yatay seyir izlemeye devam ediyor.

Altın fiyatlarında neler yaşanacağını merak eden yatırımcılar, uzmanların açıklamalarına dikkat kesilirken, Kapalıçarşı'nın nabzını tutan ekonomist İslam Memiş, altın fiyatlarında yaşanacaklara yönelik hayati uyarılarda bulundu.

Memiş, varlık sahiplerinin dikkatini yarın ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verilerine çevirmesi gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

ALTIN İÇİN YARIN KRİTİK GÜN

"Dünya genelinde altın fiyatlarının şekillenmesinde en somut göstergelerden biri ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından açıklanacak faiz oranlarıdır. Bu faiz oranları da elbette ABD'de paylaşılan ekonomik verilere göre şekilleniyor.

Bunlardan en hayati olanı, yarın saat 15.30'da açıklanacak olan tarım dışı istihdam bilgisi. Fed Başkanı Powell'ın yapmış olduğu şahin açıklamalar gösteriyor ki, buradan ekonominin yeterince soğumadığına yönelik verilerin gelmesi, Fed'in gelecek toplantıda yeniden 25 baz puan faiz artışına gitmesine neden olabilir.

Bu faiz artırımı hiç şüphesiz ons altın fiyatlarında düşüşün habercisi olacaktır. Ancak benim beklentim, yarın paylaşılacak tarım dışı istihdam verileriyle birlikte gün içerisinde 1910 doların altına düşen ons altın fiyatlarının hızlı bir yükselişle 1960 direnç seviyesini aşacağıdır.

ALTIN SAHİPLERİ BU TUZAĞA DÜŞMESİN

Altın fiyatlarının yarın yükselmesini bekliyor olsam da, bu yükselişin kalıcı olmayacağını hatırlatmak gerekiyor. Özellikle 1960 seviyelerinin ardından gelecek kar satışları, yeniden ons fiyatlarında bir düşüş trendinin başlamasına yol açacaktır. O yüzden şu anda altına yatırım yapacakların dikkatli davranması ve etraflıca düşünmesi gerekiyor.

Gram altın/TL fiyatlarında yaşanacak artış kaçınılmaz gözüküyor. Ancak buradaki artış ons tarafından desteklenmese de, döviz kaynaklı gelişmelere bağlı olacaktır. Bu da kısıtlı bir yükseliş anlamına geliyor. Gram altın fiyatları şu anda belirlenen seviyelerin tam ortasında seyrediyor. Buradan 1700 liraları aşan bir yükseliş ihtimali olduğu gibi, 1550 lira seviyelerine kadar bir geri çekiliş de gözlemlenebilir.

AĞUSTOS SONRASI ALTIN UÇUŞA GEÇECEK

Ons fiyatları Temmuz boyunca dar bir bant aralığında gelgit yapmaya devam edecektir. ABD'de açıklanacak ekonomik veriler ve enflasyon rakamlarının beklenen seviyelere düşmesi, Fed'in piyasalara artık net bir şekilde faiz artırımı döneminin bittiğini ilan etmesine yol açabilir.

Bu gelişmelerin yaşanması muhtemel ve sonrasında da dolar endeksinde bir düşüş, altın fiyatlarında ise küresel piyasalarda sert bir yükselişin yaşanmasını bekliyorum. Özellikle doların değer kaybetmesi, Euro başta olmak üzere yabancı para birimlerinin de değer kazanmasına yol açacak. Şu anda 1.0870 seviyelerinde ilerleyen Euro/dolar paritesinin yaz aylarının sonunda 1.15'lere gelmesi muhtemel gözüküyor.











YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar