İslam Memiş altın için geri sayımı başlattı "Yalnızca 3 gününüz kaldı"

İslam Memiş altın için geri sayımı başlattı "Yalnızca 3 gününüz kaldı"
Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, emtia piyasalarında yaşanan dalgalı hareketlerin ardından birikimini altın olarak muhafaza eden vatandaşlara seslenerek "Bir an önce hazırlığa başlayın" uyarısında bulundu.

Türkiye'de vatandaşın bir numaralı yatırım tercihi olan altın, beklenen yükselişi yapmaya hazırlanıyor.

Pandemi sonrası süreçte yatırımcısının beklediği yükselişi gerçekleştiremeyen altın için uzmanlar, yaz aylarının sonu itibariyle yeni bir hareketlenmenin yaşanacağını belirtirken, Türkiye'de altın konusunda uzmanlaşmış kişilerin başında gelen İslam Memiş, gelecek haftalar itibariyle altın fiyatlarında yaşanacak tarihi fırsatları açıkladı.

Çin'de başlayan emlak krizinin derinleşmesi ve IMF başta olmak üzere uluslararası finans kuruluşlarının gelecek aylarda küresel ekonomiye yönelik karamsar açıklamaları, dünya genelinde yatırımcıların yeniden güvenli liman altına yönelmesi beklenirken, ekonomist İslam Memiş yatırımcılara şu ifadelerle seslendi:

"ALTIN İÇİN GERÇEK YÜKSELİŞ EKİM'DE"

Eylül ayına yatay bir seyir izleyerek giren altın, geçtiğimiz haftaki kıpırdanışın ardından yeniden kar satışlarının gelmesiyle birlikte ufak bir düşüş yaşamış durumda. 2-3 hafta içerisinde ons tarafında 2000 dolar üzerine ataklar görülebileceğini belirtmiştim. Kar satışları dikkate alındığında, bu tahminin Eylül sonu ya da Ekim başı itibariyle gerçek olacağını düşünmeye devam ediyorum.

Şu anda hem xauusd paritesinde 2000 doların altında alım yapmak için, hem de gram altın/TL tarafında 1700 liradan daha düşük seviyeden altın almak için son fırsatlar. Belki de gelecek hafta itibariyle Ekim için beklediğimiz ataklar gerçekleşmeye başlayacaktır. Bu nedenle dip fiyattan alım yapmak isteyenler için Eylül ayı son fırsat olsa da, bu fırsat penceresinin önümüzdeki hafta kapanma ihtimali de bulunuyor.

"PANİK SATIŞI YAPANLAR ZARAR EDECEK"

Hatırlarsanız geçtiğimiz ay haftalarca süren üst üste düşüşlerin ardından sakın panik satışı yapmayın demiştim. Emtialar, geçtiğimiz günlerde verdiklerinin neredeyse tamamını telafi ederken, gelecek haftalar için çok güçlü mesajlar verdi. Öyle ki dolar endeksi 104 seviyelerini görmesine karşın ons altın, 1930-1940 bandında kapanış yaparak adeta gövde gösterisinde bulundu.

Bu seviyeleri, gelecek haftalarda yaşanacak yükselişin göstergesi olarak yorumlamak lazım. Sıradaki yükselişler kalıcı olacaktır ve zannediyorum ki, Ekim ayı itibariyle bir daha sonsuza kadar altın tarafında 2000 doların altında alım yapmak mümkün olmayacak.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİRKEN BU HATAYA KAPILMAYIN

Gram altın tarafındaki makas aralığı varlığını korumaya devam ediyor. Vurguladığımız gibi, ons tarafında yaşanacak yükselişe, dövizin hareketlenmesi eklenince gram altın fiyatları, Türk lirası cinsinden çok fazla değer kazanacak ve Ekim sonu itibariyle 1900-2000 liraları telaffuz etmeye başlayacağız.

Yaşanan yükselişlere aldanarak, "Daha fazla çıkmaz" psikolojisine girmenin yapılacabilecek en büyük hatalardan biri olacaktır. Küçük yatırımcı için hemen terk edilmesi gereken bir alışkanlıktır. Yukarıdan alıp, aşağıdan satmak. Her yükselişin, hiç şüphesiz bir dengeleme hareketi ve düşüş çizgisi olacaktır. Yaşanan düşüşlerde paniğe kapılmamak, soğukkanlı olmak gerekiyor. Uzun vadeli yatırım düşünenler, aldıklarını kenara bırakıp unutmaya çalışsınlar. Çünkü düşüşleri takip etmek ve satış yapmamak oldukça güçlü bir psikoloji ister. Panik satışı yaparak kazanç elde etmek ise altın için mümkün değil. Ben şunu yeniden söylüyorum, "Altın düşecek mi?" diye soruluyor. "Evet, düşecek", hiçbir şey her zaman yükselmez ancak altın bir düşecekse, iki yükselecek. Bu yüzden düşüşlerin ardından yapılacka satışlar, yükseliş esnasında elde avuçta altın kalmadığı için pişmanlığa neden olur. Panik satışı yaparsanız, her zaman kaybedersiniz

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar