İŞKUR resmen duyurdu: Bugünden itibaren hizmet vermeye başladı...

İŞKUR resmen duyurdu: Bugünden itibaren hizmet vermeye başladı...
İŞKUR, yetenek kapısı aracılığıyla gençlere kariyer danışmanlığı sunacak. Hizmet, üniversite öğrencileri ve mezunlarına yönelik, kişisel ve mesleki gelişimlerini desteklemeyi amaçlıyor.

Üniversite kariyer merkezlerince sunulan hizmetleri, iş ve meslek danışmanları tüm öğrenci ve mezunlar için erişilebilir hale getirmek amacıyla Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından geliştirilen Yetenek Kapısı Platformu'nda başlamıştır. Bu hizmet, gençlerin iş gücü piyasasıyla etkileşimlerini artırmayı ve istihdam edilebilirliklerini desteklemeyi hedeflemektedir.

İŞKUR'un duyurusuna göre, alanında uzmanlaşmış ve 345 İş ve Meslek Danışmanı, üniversite öğrencilerine kariyer danışmanlığı hizmeti sağlamak amacıyla Yetenek Kapısı Platformu'na kaydedildi. Bu profesyoneller, "Kariyer Danışmanlığı Modülü" üzerinden Üniversite Kariyer Merkezleri ile işbirliği yaparak programlarını öğrencilere sunmaya başladı.

BUGÜNDEN İTİBAREN BAŞLIYOR

Önümüzdeki günlerde daha da genişleyecek olan bu iş birliği ile, danışmanlar, bireysel ve mesleki gelişim için hayati önem taşıyan kariyer danışmanlığı hizmetini zaman ve mekan sınırlamalarına tabi olmadan sunmaya devam edecekler.

Şu anda tüm Türkiye'deki üniversite öğrencileri ve mezunları, Yetenek Kapısı'na başvurabilirler. Üniversitelerinde görevli olan iş ve meslek danışmanlarından randevu alarak yüz yüze veya online görüşmelerini gerçekleştirebilirler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar