İran’dan ABD’ye kritik müzakere cevabı!

İran’dan ABD’ye kritik müzakere cevabı!
ABD’nin müzakere çağrısına ‘aldatmaca’ şeklinde cevap veren İran Lideri Ali Hamaney, yaptırım ve “hakaret”leri karşısında ülkesinin geri adım atmayacağını ifade etti.

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’i de içine alan ABD Başkanı Donald Trump’un açıkladığı yeni yaptırım kararlarına Hamaney’den cevap gecikmedi. Hamaney, Amerikan yönetiminin müzakere teklifinin bir aldatmaca olarak nitelendirirken ABD’nin yaptırım ve “hakaret”leri karşısında ülkesinin geri adım atmayacağını dile getirdi.

Ali Hamaney kendi resmi web sitesinde yaptığı açıklamada “Zalim Amerikan yaptırımları ve hakaretleri” karşısında ülkesinin geri adım atmayacağını ifade ederek “(Amerikan) hükümetinin en hırçın ve tehlikeli yetkilisi İran’ı suçluyor ve hakaret ediyor. İran halkı bu hakaretler karşısında pes etmeyecek ve geri adım atmayacak.” İfadelerini kullandı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de İran resmi haber ajansı IRIB’in haberine göre “Bugün Amerikalılara seçtikleri yolun yanlış yol olduğunu söylüyorum.” Belirtti.

İki ülke ilişkileri insansız hava aracı ve tanker krizinin ardından iyice gerildi. İran önceki hafta bir Amerikan insansız hava aracını vurmuş, gerekçe olarak ise bu aracın kendi hava sahasına girmesini göstermişti. Ayrıca Washington, Umman Körfezi'nde tankerlerin vurulmasından İran’ı sorumlu tutarken Tahran bunu reddediyor.

Tahran yönetimi, 2015 yılında imzalanan uluslararası nükleer anlaşmadan ABD’nin tek taraflı çekilmesinin ardından bu hafta, anlaşmadaki maddelerden biri olan zenginleştirilmiş uranyum üretimi ile ilgili kısmına uymayacağını açıkladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar