İran ve İsrail'e bir uyarı da Katar'dan geldi!

İran ve İsrail'e bir uyarı da Katar'dan geldi!
Katar, İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'daki konsolosluk binasını hedef alan saldırısına karşı, füzeler ve kamikaze insansız hava araçlarıyla (İHA) karşılık veren İran'a itidal çağrısında bulundu.

Katar Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bölgedeki durumla ilgili derin endişe duyulduğu belirtilerek, tüm taraflardan gerilimi durdurmaları ve azami itidal göstermeleri istendi.

Açıklamada, "Uluslararası topluma bölgedeki gerilimi azaltmak için acil eyleme geçme çağırısında bulunuyoruz." ifadelerine yer verilerek, bölgesel ve uluslararası düzeyde güvenlik ve istikrarın sağlanmasını amaçlayan tüm çabaların desteklenmesi taahhüdü yinelendi.

8-002.jpg

İSRAİL-İRAN GERİLİMİ

İsrail, 1 Nisan'da İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına hava saldırısı düzenlemişti. Bu saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi hayatını kaybetmişti.

İran, bu saldırının ülkesinin topraklarına yapılmış bir saldırı olduğunu belirterek misilleme yapacaklarını duyurmuştu. İsrail ise İran'ın bu saldırısına karşılık vereceğini ifade etmişti.

Dün, İran yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle İsrail'e saldırmıştı.

İran, bazı askeri hedeflerin vurulduğunu belirtmişti. İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemleri tarafından önlendiğini, ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini açıklamıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar