İran: Saldırıdan 72 saat önce bölge ülkelerini bilgilendirdik

İran: Saldırıdan 72 saat önce bölge ülkelerini bilgilendirdik
İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, son gelişmeleri bölge ülkeleri ve uluslararası kuruluşlarla paylaşmak amacıyla bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıya Tahran'daki büyükelçiler ve uluslararası kuruluşların temsilcileri katıldı. Abdullahiyan, İsrail'e yönelik gerçekleştirilen saldırıyla ilgili olarak bölge ülkelerini önceden bilgilendirdiklerini açıkladı. Saldırının doğası ve kapsamıyla ilgili bilgilendirme, saldırıdan 72 saat önce yapıldı.

Abdullahiyan, saldırıyı "meşru müdafaa" olarak nitelendirerek, İran'ın doğrudan hedef aldığı yerin İsrail'e ait askeri üssü olduğunu belirtti. Ancak sivil yerleşim yerleri veya ticari bölgelerin hedef alınmadığını vurguladı.

Ayrıca, ABD'yi de İsrail'e yapılan saldırının sınırlı ve kendini savunma amaçlı olduğu konusunda bilgilendirdiklerini açıkladı. Gerilimin artmasını istemediklerini ve bölgedeki Amerikan üslerini hedef almadıklarını vurguladı.

Abdullahiyan, son 10 gündür uluslararası diplomatik çabaların devam ettiğini ve çeşitli ülkelerden itidal çağrıları aldıklarını belirtti. Ancak İran'a yapılan bu tavsiyelerin İsrail'e iletilemediğine dikkat çekti ve eleştirdi.

Son olarak, İran ile İsrail arasındaki gerilimi hatırlatarak, tarafların birbirlerine karşılık verme niyetlerini bildirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar