iPhone satışları yere çakıldı: Apple kan kaybetmeye devam ediyor!

iPhone satışları yere çakıldı: Apple kan kaybetmeye devam ediyor!
ABD merkezli teknoloji devi Apple, son üç aylık döneme ilişkin bilançosunu açıkladı. Şirketin geliri, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4 azaldı. Ancak, 90,8 milyar dolarlık gelir, piyasa beklentilerini aştı.

Apple, 2024 mali yılının ikinci çeyreği olarak kabul edilen ve 30 Mart'ta sona eren 3 aylık döneme ilişkin bilançosunu açıkladı. Şirketin geliri, bu dönemde yıllık bazda yüzde 4 azalarak 90,8 milyar dolara düştü. Geçen yıl aynı dönemde Apple'ın geliri 94,8 milyar dolar olarak gerçekleşmişti.

Piyasa beklentileri, Apple'ın gelirinin bu dönemde 90,01 milyar dolar olacağı yönündeydi, ancak şirket bu beklentiyi aşmayı başardı.

Aynı dönemde Apple'ın net karı yüzde 2 azalarak 23,6 milyar dolara geriledi. Geçen yılın aynı döneminde şirketin net karı 24,2 milyar dolardı.

Bununla birlikte, firmanın hisse başına karı bu dönemde 1,52 dolardan 1,53 dolara yükseldi.

Apple ayrıca 110 milyar dolarlık bir hisse geri alımı gerçekleştireceğini açıkladı.

640x360.jpg

iPHONE SATIŞLARI YÜZDE 10'UN ÜZERİNDE AZALDI

Apple'ın bu dönemdeki satış verileri, şirketin akıllı telefon ve tablet piyasalarında bir düşüş yaşarken, bilgisayar segmentinde ise bir artış yaşadığını gösteriyor.

30 Mart'ta sona eren üç aylık dönemde iPhone satış gelirleri, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 10,5 düşüşle 45,9 milyar dolara geriledi.

Aynı dönemde iPad satış gelirleri de yüzde 16,7 azalarak 5,56 milyar dolara düşerken, Mac satış gelirleri yüzde 3,9 artışla 7,5 milyar dolara yükseldi.

Bu değişimler, tüketici tercihleri ve piyasa trendlerindeki değişiklikleri yansıtıyor ve Apple'ın farklı ürün kategorilerinde farklı performans gösterdiğini ortaya koyuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar