Instagram'dan kullanıcılarına bir dizi yenilik: Kapatılamayacak gece uyarıları!

Instagram'dan kullanıcılarına bir dizi yenilik: Kapatılamayacak gece uyarıları!
Instagram, genç kullanıcıların uygulamada geçirdiği süreyi azaltmak amacıyla yeni bir özellik başlattı. Artık gece saatlerinde uygulamayı kullanmak mümkün olmayacak.

Instagram, genç kullanıcılarının uygulama üzerinde geçirdikleri süreyi sınırlamak amacıyla yeni bir özellik olan "gece uyarıları"nı kullanıma sundu. Bu özellik, genç kullanıcıların gece geç saatlerde Instagram'da Reels videoları veya DM gibi alanlarda 10 dakikadan daha fazla zaman harcamaları durumunda devreye girecek. Kullanıcılara gönderilecek bildirimlerde, saatin geç olduğu hatırlatılacak ve uygulamayı kapatıp uyumaları konusunda uyarıda bulunulacak.

GECE UYARI MESAJI GELİYOR...

Instagram, kullanıcılara "Ara verme zamanı gelmedi mi?" bildiriminden sonra "Geç oluyor, Instagram’ı kapatmayı düşünmelisin" gibi bir mesaj gönderen yeni bir özelliği devreye alıyor. Bu bildirimler akşam saat 22.00'den sonra otomatik olarak görünecek ve kapatılamayacak. Genç kullanıcıların gece geç saatlerde 10 dakikadan fazla Reels video izlemesi veya mesajlaşması durumunda bu uyarılar devreye girecek.

1-004.jpg

Bu özellik varsayılan olarak açık olacak ve genç kullanıcılar, özelliği kapatma veya bu uyarıları görmeme seçeneğine sahip olmayacaklar. Ancak Instagram, belirtilen saatte otomatik olarak kapanmayacak; bu mesajlar yalnızca bir hatırlatıcı niteliğinde olacak ve kullanıcılar istedikleri takdirde göz ardı edip uygulamayı kullanmaya devam edebilecekler.

INSTAGRAM'DAN BİR DİZİ ÖZELLİK...

1. Instagram'ın genç kullanıcıları için devreye aldığı gece uyarıları, uygulamada geçirilen zamanı azaltmayı hedefleyen bir önlem olarak karşımıza çıkıyor.

2. "Ara Ver" özelliği, gençlere düzenli olarak Instagram kullanımlarına ara vermeleri konusunda tam ekran hatırlatıcılar sunarak kullanım alışkanlıklarını dengelemeye yönelik bir strateji izliyor.

3. "Sessiz Mod" özelliği, genç kullanıcılara bildirimleri belirli bir süre boyunca sessize alma imkanı tanıyarak, sosyal etkileşimi sınırlamalarına yardımcı oluyor.

3-004.jpg

4. Instagram ve Facebook'ta genç kullanıcılar için uygulanan içerik kısıtlamaları, belirli türlerdeki içeriklere otomatik sınırlama getirilmesini sağlayarak platformları daha güvenli hale getiriyor. Bu kapsamda, kendi zarar verme, sansürlenmemiş şiddet ve yeme bozuklukları ile ilgili gönderilere özel önlemler bulunuyor.

Bu özellikler, genç kullanıcıların sosyal medya platformlarını daha dengeli ve güvenli bir şekilde kullanmalarını teşvik etmeyi amaçlayan bir stratejinin parçalarını oluşturuyor.

2.jpeg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar