Instagram’dan IGTV için büyük yenilik!

Instagram’dan IGTV için büyük yenilik!
Instagram video platformu IGTV’de yatay videoları da destekleyecek. Facebook’un sahibi olduğu fotoğraf uygulaması, yapımcılar ve izleyicilerden gelen talepler doğrultusunda bu imkanı ekleyeceğini duyurdu.

 

Şimdiye kadar IGTV sadece dikey videoları destekliyordu. İzleyiciler yatay videoları telefonların yan çevirerek tam ekranda izleme imkanına sahip olacaklar.

Instagram konuyla ilgili yayınladığı açıklamada, “Bunun IGTV’nin başladığı noktaya göre bir evrimi olduğunu fark ettik, izleyiciler ve yaratıcılar için doğru değişimin olduğuna inanıyoruz.” dedi. “Birçok yönden IGTV’yi dikey videoların ötesine açmak, 2015’te Instagram’ı kare fotoğrafların ötesine açmamıza benziyor. Yaratıcılığın gelişmesini ve yükselişe geçmesini sağladı. Aynısının IGTV ile de tekrarlanacağına inanıyoruz.”

Instagram IGTV’yi geçen yıl, yapımcıların sunduğu içerikleri barındıran bağımsız bir uygulama olarak çıkarmıştı. Daha uzun videolar barındırıyor ve videolara ana Instagram uygulamasından da erişilebiliyor. Geçtiğimiz şubat ayında Instagram, yapımcılara IGTV videolarının ön izlemelerini akışları içinde yayınlama imkanıtanımıştı.

Instagram yatay videoların birkaç kişinin bir arada göründüğü, dans veya spor temalı hareketli videolar için ideal olduğunu da düşünüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar