Instagram CEO'sundan yeni itiraf!

Instagram CEO'sundan yeni itiraf!
Instagram CEO'su Adam Mosseri, deepfake videolarla ilgili tartışmalar için açıklama yaptı. Instagram CEO'su Adam Mosseri, deepfake videolarla ilgili herhangi bir politikalarının olmadığını belirtti.

Instagram CEO'su Adam Mosseri, Mark Zuckerberg'in sahte videosuyla iyiden iyiye tartışılmaya başlanan deepfake videolarla ilgili olarak şu an için bir politikalarının olmadığını itiraf etti.

Webtekno'da yer alan habere göre, Facebook'un sahip olduğu resim ve video paylaşım platformu Instagram'da, Mark Zuckerberg'in sahte bir videosu ortaya çıkmıştı. Bu videoda Zuckerberg, milyonlarca kişinin bilgilerine sahip olduğunu söylüyor, bunun nasıl bir güç anlamına geldiğini düşünmemizi istiyordu. Bu videonun Instagram'da yayılmasının ardından Instagram yetkilileri açıklama yapmış, bu videoyu şikayet edilmediği sürece kaldırmayacaklarını açıklamışlardı. Gelebilecek olan tepkilerden çekindikleri düşünülen Facebook ve Instagram'ın, aslında bu konuyla ilgili olarak genel bir politikalarının olmadığı ortaya çıktı. Instagram CEO'su Adam Mosseri katıldığı bir programda durumu itiraf etti.

inst-foto.jpeg

Bu sorunun geleceğini tahmin ettiğini söyleyen Mosseri, videoda bulunan CBSN logosuyla ilgili olarak CBS News'in çok kez hem Instagram hem de bu videoyu yükleyen kullanıcıyla irtibata geçtiğini söyledi. Politikalarında böyle bir duruma bugüne kadar yer vermediklerini ifade eden Mosseri, videonun sahte bile olsa kullanıcılar tarafından şikeyet edilmediğini, konuyla ilgili bilgileri CBS News ile paylaştıklarını ancak bu sırada da bu videonun pek çok platforma yayıldığını dile getirdi. Sadece bir şirketin logosu olduğu için bir videoyu kaldırmak gibi bir prensiplerinin olmadığını söyleyen Mosseri, bu noktada kullanıcılardan gelecek olan şikayetleri değerlendirmekten başka bir çarelerinin olmadığını ileri sürdü.

Bu videoların yapay zeka teknolojileri kullanılarak oluşturulduğunu söyleyen Mosseri, bu tarz videoların ayrı bir öneminin olduğunu savundu. Bu videoları oluşturan kişilerin elinde çok büyük bir koz olduğunu düşündüğünü söyleyen Mosseri, bu videoların ilerleyen zamanlarda toplumsal olaylara neden olabileceğini, yanlış bir bilgiyi istedikleri gibi yayabileceğini ve hatta seçim sonuçlarını bile etkileyebileceğini ifade etti. Bu yüzden bu konuyla ilgili, derinlemesine bir çalışmanın yapılmasının şart olduğunu, bu noktada ilkeli bir tavır gösterilmesi gerektiğini söyleyen Instagram CEO'su, videonun her açıdan büyük sıkıntılara gebe olduğunu ifade etti. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar