İngiltere'nin yeni başbakanı belli oldu!

İngiltere'nin yeni başbakanı belli oldu!
İngiltere bugün yeni başbakanını seçti. Dışişleri eski Bakanı Boris Johnson Başbakanlık Konutu 10 Numara'nın yeni sakini oldu. Johnson, Osmanlı'nın son döneminde Dahiliye Nazırlığı yapan ve Milli Mücadele karşıtlığı ile bilinen Ali Kemal'in öz torunu...

İngiltere'nin yeni başbakanı belli oldu!

İngiltere'de Muhafazakar Parti liderliği için başlayan mücadelede son ikiye kalan Boris Johnson ve Jeremy Hunt arasında geçiyor.

Parti üyelerinin posta yoluyla oy kullandiği seçim sona erdi. Yaklaşık bir aydır devam eden oylamanın sonucu bugün ilan edılecek. Seçimi kazanan kişi başbakanlık görevini yarın Theresa May'den devralacak.

Göreve Johnson'in gelmesi durumunda kabinedeki birçok bakanın istifa etmesi bekleniyor.

Yarışın favorisi olarak gösterilen Osmanlı torunu Boris Johnson, ülkeyi anlaşmalı veya anlaşmasız olarak 31 Ekim’de AB üyeliğinden çıkarmayı hedefliyor.

JOHNSON ALİ KEMAL'İN ÖZ TORUNU

İngiltere'nin yeni başbakanı Boris Johnson, Osmanlı'nın son döneminde Dahiliye Nazırlığı yapan ve Milli Mücadele karşıtlığı ile bilinen Ali Kemal'in öz torunu olarak biliniyor. 

BORIS JOHNSON DEDESİ ALİ KEMAL KİMDİR?

Ali Kemal (1867 - 6 Kasım 1922), Türk yazar, gazeteci ve siyaset adamıdır. İkinci Meşrutiyet ve Mütareke döneminde İttihat ve Terakki karşıtı görüşleriyle tanınmıştır.

Damat Ferit Paşa Hükümetlerinde kısa bir süre Maarif ve Dahiliye nazırlığı yaptı, bu esnada Millî Mücadele aleyhine sert tutumlar gösterdi. Kurtuluş Savaşı'nın zaferinden sonra İstanbul'da tutuklanarak İzmit'te Nurettin Paşa'ya bağlı askeri birliklerce linç edildi.

Ermeni yanlısı olarak görülen bazı yazılarından dolayı düşmanlarınca 'Artin Kemal' şeklinde adlandırılır. Mustafa Kemal'e ve Millî Mücadele'ye karşı düşmanca tutumu ve ağır hakaretleri nedeniyle pek çok insan tarafından "hain" olarak bilinmektedir.

.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar