İngiltere'den ithal çöplerimiz Güldür Güldür skecinin konusu oldu

İngiltere'den ithal çöplerimiz Güldür Güldür skecinin konusu oldu
Güldür Güldür bu haftaki programında yine gündeme dair önemli göndermeler yaptığı skeçleriyle dikkatleri üzerine çekti.
Ali Sunal yönetimindeki Güldür Güldür ekibi her hafta yayınlanan bölümleriyle gündemin nabzını tutmaya devam ediyor. Güldürürken verdikleri mesajlarla milyonlarca seyircinin beğenisini kazanan Güldür Güldür ekibi 298. bölümündeki ''Çöp Adam'' skeciyle yine çok önemli bir gündem maddesine göndermede bulundu.
 
Her ne kadar halkı bilinçlendirmek adına hemen her gün çöplerin ayrıştırılma işleminin evlerde başlaması gerektiği anlatılsa da buna uyan kesim bir hayli az... Bununla birlikte İngiltere''den gelen çöplerin de Türkiye''de imha edildiğinin öğrenilmesinin ardından ülkemiz için tehlikenin ne boyutlarda olduğu bir kez daha gözler önüne serildi.
 
Güldür Güldür ekibi ''Çöp Adam'' skecinde herhangi bir ayrıştırma işlemine tabi tutmadığımız çöplerimizin günün birinde karşımıza çıkması düşüncesinden hareket etmiş. Ev halkı uzun uğraşlar sonucunda bu çöp adamdan onu yakarak kurtulsa da skecin sonunda ortaya çıkan İngiliz çöpü hane halkı tarafından mecburen kabul ediliyor ve bu zoraki çöplerin varlığına gönderme yapılıyor.
 
İNGİLTERE ÇÖPLERİNİN YAKILMASIYLA OLUŞAN KİRLİLİK ÖLÇÜLMÜŞTÜ
 
Nisan 2021’deki saha araştırmasında, çoğunluğu İngiltere ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden ithal edilen plastik atıkların Adana’da yasa dışı olarak çevreye döküldüğünü ve açıkta yakıldığını tespit eden Greenpeace, yeni bir inceleme yaptı. Yasa dışı plastik döküm alanlarından toplanan toprak, kül, su ve tortu örnekleri, hem Greenpeace Araştırma Laboratuvarlarından hem de bağımsız bir laboratuvardan bilim insanları tarafından incelendi.
 
Yapılan analizler sonucu ortaya çıkan bulgular ise çarpıcı nitelikteydi:
 
Greenpeace''in Adana''daki yasa dışı plastik döküm alanlarından topladığı; kül, su, toprak ve tortu örnekleri üzerinde yaptığı analizin sonuçlarına göre, tespit edilen dioksin ve furan miktarı, kirletilmemiş toprak numunesinin 400 bin katı çıktı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar