İngiltere'de hizmet sektörü rekora koşuyor

İngiltere'de hizmet sektörü rekora koşuyor
İngiltere'de, hizmet sektörü nisanda 11 ayın en hızlı büyümesini kaydederken, imalat sektörü aktivitesi daraldı.

S&P/CIPS, İngiltere'de nisan ayına ait Bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) öncü verilerini açıkladı. Mart ayında 52,8 puan olan bileşik PMI, nisanda 54 puana yükselerek son 11 ayın en yüksek seviyesine erişti.

Hizmet sektörü PMI, nisanda 54,9 olarak kaydedildi. Bu, mart ayındaki 53,1 seviyesine kıyasla artış göstererek nisanda 11 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Ülke ekonomisinin yüzde 80'ini temsil eden hizmet sektörü, İngiltere ekonomisindeki önemli bir bileşeni oluşturuyor.

Ancak, imalat sektörü PMI nisanda 48,7'ye gerileyerek son 2 ayın en düşük seviyesine indi. Mart ayında 50,3 olan imalat sektörü PMI, nisanda gerileme kaydetti.

PMI verilerinde 50 seviyesinin üstü sektörel büyümeyi, altı ise daralmayı temsil ediyor.

S&P Global Market Intelligence Başekonomisti Chris Williamson'ın değerlendirmesine göre, nisan ayına ait öncü PMI verileri, İngiliz ekonomisinin geçen yılki durgunluktan çıkışının ivme kazandığını gösteriyor. Williamson, hizmet sektöründeki büyümenin imalat sektöründeki gerilemeyi dengelediğini belirtti.

Williamson ayrıca, firmaların istihdam sağlama konusunda daha istekli hale geldiğini ve bu durumun nisanda asgari ücretlerdeki artışla maliyet baskılarını artırdığını ifade etti. Enflasyonun bir miktar gerilediğini ancak güçlü talep ve maliyet artışının, firmaları fiyatları artırmaya teşvik ettiğini söyledi. Önümüzdeki aylarda enflasyon üzerindeki baskıların devam edebileceğini vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar