İngiltere'de doktorlar yeniden greve gitti

İngiltere'de doktorlar yeniden greve gitti
İngiltere’de pratisyen hekimler, maaş artışı görüşmelerinde yaşanan anlaşmazlık sonucunda 3 günlük greve başladı. Uzun süredir devam eden maaş taleplerinin karşılanmaması, pratisyen hekimlerin bu eylemi gerçekleştirmesine yol açtı.

Grev süresince, acil durumlarda görevlendirilmek üzere uzman doktorlar devreye sokuldu. Bu durum, İngiliz Tabipler Birliği (BMA) ile hükümet arasındaki görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanmasının bir sonucu olarak gerçekleşti.

Geçtiğimiz yıl, sağlık çalışanlarının grevleri sebebiyle 1,1 milyondan fazla randevu ve tedavi iptal edilmişti. Şimdi ise pratisyen hekimler, gelecek ay tarihlerine geçecek olan 6 günlük bir grev planlıyorlar.

ingiltere-doctor-strike-reu-2159316.jpg

Bu durum, uzman doktorlar ile pratisyen ve asistan hekimlerin daha önce farklı günlerde gerçekleştirdikleri grevlerin aksine, bu sefer aynı anda iş bırakma kararı almalarıyla dikkat çekiyor. 20 Eylül'de "ilk kez" aynı gün grev yapmışlardı.

Grev sürecinde sadece acil servis hizmeti verilirken, NHS yayımladığı raporda, sağlık hizmeti bekleyenlerin sayısının 7,6 milyona ulaşarak rekor kırdığını duyurdu. Bu durum, ücret anlaşmazlığının gergin bir seviyeye geldiğini gösteriyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar