İngiltere ve ABD, Yemen'deki 36 Husi noktasına saldırı!

İngiltere ve ABD, Yemen'deki 36 Husi noktasına saldırı!
ABD ve İngiltere'nin Yemen'deki İran destekli Husilere yönelik gece saatlerinde gerçekleştirdiği operasyonda, 36 Husi hedefi vuruldu.

ABD ve İngiltere'nin Yemen'deki İran destekli Husilere yönelik operasyonları devam ediyor

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Yemen'deki Husilere yönelik gece saatlerinde düzenlenen saldırılar hakkında açıklama yaptı. Pentagon'un açıklamasına göre, 13 farklı bölgede 36 hedefe saldırı düzenlendi. Saldırılarda, Kızıldeniz gemilerine saldırmak için kullanılan gömülü silah depoları, füze sistemleri, fırlatma rampaları ve diğer teçhizatlar hedef alındı.

63.webp

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, son saldırılarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bu eylem, Husilere uluslararası deniz taşımacılığına ve donanma gemilerine yönelik yasadışı saldırılarına son vermemeleri halinde sonuçlarına katlanacaklarını net bir şekilde gösteriyor" dedi. Austin, "Dünyanın en kritik su yollarından birinde ticaretin serbest akışını ve yaşamı savunmakta tereddüt etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

YEMEN'E TOPLAM 48 HAVA SALDIRISI

Husiler tarafından yapılan açıklamada, ABD ve İngiltere'nin Yemen'de toplam 48 hava saldırısı gerçekleştirdiği belirtildi. Bunlardan 13'ünün başkent Sana'ya yapıldığı bildirildi.

10.jpg

BM GÜVENLİK KONSEYİ YARIN ACİL TOPLANACAK

Rusya'nın, ABD'nin Suriye ve Irak'a yönelik saldırılarının ardından BM Güvenlik Konseyi'nin "acil" toplanmasını talep ettiği belirtilmişti. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), saldırıları görüşmek üzere yarın acil bir toplantı yapma kararı aldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar