İmamoğlu'ndan Erdoğan'a diploma göndermesi

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a diploma göndermesi
Şişli'de konuşan Ekrem İmamoğlu, hükümete yakın bazı yayın organlarında çıkan 'diploması şaibeli' iddialarına yanıt verdi. "Şimdi de diplomama takmışlar" diyen İmamoğlu, "Altını çiziyorum olan diplomama" diye ekledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğluı, bugünkü seçim çalışmasına Şişli'de gerçekleştirdiği programla başladı. Kendisini dinlemeye gelen kalabalığa hitap eden İmamoğlu'nun gündeminde, hükümete yakın bazı medya organlarının diplomasıyla ilgili öne sürdüğü iddialar vardı.

Diplomasının 'usulsüzlükle alındığını' iddia eden hükümete yakın gazetelere yanıt veren İmamoğlu, "Ne yapacaklarını şaşırdılar. Bu sabah da benim diplomamla ilgili haber yapmışlar ama altını çizelim; olan diplomamla ilgili." diye konuştu.

Şişli'deki konuşmasında İstanbul'a ilişkin vaatlerini sıralayan Ekrem İmamoğlu, toplumsal birlik ve bütünlüğü güçlendirmek adına kentteki spor faaliyetlerini arttıracaklarını ifade etti.

"SPOR YAŞAMIN HER ALANINA GİRMELİ"

Toplumsal birlik ve bütünlüğü güçlendirmek adına spor konusunu ele almak zorundayız. Sporu yaşamın her dönemine ve her alanına yaymak için mücadele edeceğiz. Her alanda daha çok uluslararası şampiyon yetiştireceğiz.  Zeki, çevik ve ahlaklı bir kesimin yetişmesine katkı sunacağız. Fikri çalışma bedeni çalışmayla paralel gitmeli diye bir yazı yazmış Atatürk. Spor alanında tam da böyle hareket edeceğiz. "

"Bugün maalesef gençlerimizin spor imkânlarıne erişimde sıkıntı olduğunu biliyoruz. İstanbul belediyemiz olarak 28 ilçeye dağılmış toplam 64 spor tesisi bulunuyor. Kamuya ait ise toplam 340 spor tesisi var. Halka biraz kapalı durumdalar. Bu rakamlar 16 milyonluk İstanbul için yeterli olmadığını biliyoruz."

BİRÇOK İLÇEDE SPOR TESİSİ YOK

"Birçok ilçede Büyükşehir Belediyesinin spor tesisi yok. 24 Haziran sonrası spor konusu da özel ilgi alanlarımızdan bir tanesi olacak. Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yaz ve kış spor okulları gerçekleşecek. Tesisleşme anlamında önemli bir adım atacağız. 30 adet yeni kapalı spor salonu ve 30 adet yüzme havuzu yapacağız. Hepsi engelli erişimine uygun inşa edilecek."

"TESİSLER HERKESİN KULLANIMINA AÇIK OLACAK"

"Tüm bu tesisler İstanbul'da yaşayan herkesin kullanımına gün ve saat kısıtlaması olmadan açık olacak. 18-25 yaş arası öğrenci olmayan gençlerimiz için GençKart ile yüzde 40 indirim uygulanacak. Uzun vadeli hedefte spor tesisi olmayan mahalle bırakmayacağız. Her noktanın dokusuna göre sporla bağlantısı olacak. Spor salonu olmayan okullara ücretsiz faydalanma sağlanacak. Atletizme çok önem vereceğiz. Bu konuda maalesef İstanbul'un kamu yatırımı açısından ciddi eksiklikleri var. İstanbul bu konuda ulusal ve uluslararası bir merkez haline gelecek. O zaman biz Olimpiyatların peşinden koşmayacağız, İstanbul'u bir Olimpiyat kenti haline getireceğiz. Olimpiyatların peşinden koşarak ancak siyasi bahane oluşturursunuz"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar