İlyun Bürkev kimdir? İlyun Bürkev kaç yaşında, nereli, ödülleri neler?

İlyun Bürkev kimdir? İlyun Bürkev kaç yaşında, nereli, ödülleri neler?
Türkiye'nin en genç piyanistlerinden olan İlyun Bürkev başarıları ile dikkat çekmeye devam ediyor. Birçok kişi İlyun Bürkev'in hayatını ve başarılarını internette araştırıyor. Peki İlyun Bürkev kimdir? İlyun Bürkev kaç yaşında, nereli, ödülleri neler?

İlyun Bürkev kimdir?

Türkiye'nin en genç ve başarılı piyanistlerinden biri olan İlyun Bürkev, Philadelphia Müzik Festivali'nde birinci oldu. Birinciliğin ardından birçok kişi yetenekli piyanist İlyun Bürkev'i araştırmaya başladı. Peki İlyun Bürkev kimdir? İlyun Bürkev kaç yaşında, nereli, ödülleri neler?

İLYUN BÜRKEV KİMDİR?

İlyun Bürkev, müziğe olan ilgisi dört yaşında başladı ve ilk piyano eğitimini öğretmeni Kıymet Berrak ile aldı. Kemerburgaz Doğa Koleji'nde okurken Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı'nda yarı zamanlı piyano eğitimine başladı ve burada beşinci sınıfa kadar devam etti.

Tam zamanlı eğitimine aynı üniversitenin piyano bölümünde devam etti ve Burcu Aktaş Urgun'un öğrencisi olarak eğitimini sürdürdü. Altı yaşında The Associated Board of the Royal Schools of Music'ten sertifika aldı ve başarılı bir müzik kariyerine ilk adımlarını attı.

Uluslararası alanda da dikkat çeken İlyun Bürkev, Hırvatistan'ın Varazdin şehrinde düzenlenen bir piyano yarışmasında B kategorisinde birincilik ödülü aldı. Aynı dönemde İstanbul Hisar Okulları International Piano Competition'da da birincilik ödülüne layık görüldü.

Daha sonra Paris International Music Competition ve Adana Rhapsody Piano Competition gibi uluslararası yarışmalarda üçüncülük ödülleri kazandı. İstanbul'daki Pera International Piano Competition'da birincilik ödülü alarak adını duyurdu. İspanya'da düzenlenen uluslararası bir yarışmada ise özel bir müzikalite ödülü kazandı.

Ayrıca, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ile Mozart'ın 1 numaralı piyano konçertosunu icra etti ve Mozarteum Üniversitesi'nde performans sergiledi. 2020 yılında Değerler Zirvesi ödül töreninde "Sanata İlham Veren Genç Yetenek" ödülünü kazandı. Ayrıca, Gülsin Onay ile ortak bir online yayın gerçekleştirdi ve birçok festivalde performans sergiledi.

Eğitimine Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı'nda Prof. Burcu Aktaş Uygun'un öğrencisi olarak devam eden İlyun Bürkev, dünya çapında birçok ünlü sanatçı ile ustalık sınıflarında çalışma fırsatı yakaladı. Bu sanatçılar arasında, Gülsin Onay, Gereon Kleiner, Andreas Weber, Vincenzo Barzani, Perim Hamidoğlu, Shaun Choo, Yunus Kaya, İbrahim Yazıcı, Emre Şen, Gökhan Aybulus, Anna Gamal ve Jean Marc Luisad yer alıyor.

İlyun Bürkev, eğitiminin bir parçası olarak Mozarteum Üniversitesi'nde Prof. Gereon Kleiner ve Andreas Weber'den masterclass dersleri almaya devam ediyor. Ayrıca, son iki yıldır devlet sanatçısı Gülsin Onay ile özel bir bağ kurdu ve eğitimine devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar