İlkokul öğrencileri hasta arkadaşları için seferber oldu

İlkokul öğrencileri hasta arkadaşları için seferber oldu
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde bulunan İncilipınar İlkokulu'nda okuyan minik öğrenciler, arkadaşları Ahmet Yunus Hapak'ın lösemi teşhisi almasının ardından harekete geçti.

9 yaşındaki Ahmet Yunus'un hastalığını yenmesine yardımcı olmak için okul, 11 Şubat 2024 Pazar günü saat 11.00 ile 17.00 saatleri arasında kan ve kök hücre bağışı kampanyası düzenledi.

Ahmet Yunus, 4 yıl önce lösemi ile mücadele etmiş ve zafer kazanmıştı. Ancak geçen hafta yapılan kontrollerde hastalığın geri döndüğü ortaya çıktı. Bu haberi alan öğrenci arkadaşları, bir araya gelerek Ankara'da tedavi gören Ahmet Yunus ve diğer lösemi hastaları için umut oldular.

Etkinliğe katılım oldukça yoğun oldu. Yaklaşık 3 bin kişi, çocukların çağrısına kulak vererek okul bahçesinde buluştu. Kızılay ekipleri, toplamda 282 kök hücre ve farklı kan gruplarından 63 ünite kan bağışı aldı.

Memur-Sen Denizli İl Temsilcisi Feyzullah Öselmiş, kampanyaya gelen destek için teşekkürlerini ileterek şunları söyledi: "Çocuklarımız, Ahmet Yunus Hapak ve diğer lösemi hastaları için gerçekten büyük bir destek gösterdi. Bugün topladığımız kan ve kök hücrelerle, hastanelerde tedavi gören lösemili çocuklara umut olacağız. Bu tür etkinliklerle, insanların hayatlarını kurtarmak için bir araya gelmek önemlidir. Herkesin desteğiyle, daha fazla insanın hayata tutunmasına katkıda bulunacağımıza inanıyorum."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar