İftarda içilen asitli içecekler diş kaybına neden olabilir

İftarda içilen asitli içecekler diş kaybına neden olabilir
İftarda tüketilen asitli içeceklerin diş kaybına yol açabileceğini belirten Prof. Dr. Batu Can Yaman, bu durumun özellikle günün ilk öğünü olan iftarda meydana gelebileceğini vurguladı.

Ramazan ayında sıvı tüketiminin azalmasıyla birlikte diş çürümelerinin artabileceğine dikkat çeken uzmanlar, sahurda ağız bakımının önemini vurguluyor. Sahur sonrasında ağız içinde kalan yemek artıklarının çürümeye neden olabileceğini belirten uzmanlar, iftarda tüketilen asitli gıdaların da diş sağlığı için risk oluşturabileceğini ifade ediyorlar. Prof. Dr. Batu Can Yaman, özellikle asitli içeceklerin dişin kök kısımlarında aşınmalara yol açabileceğini dile getiriyor.

Gece saatlerinde sahur yemeğini yedikten sonra ağız ve diş temizliğinin yapılmasının önemine vurgu yapan Prof. Dr. Yaman, bunun çürük oluşumunu engellemeye yardımcı olacağını belirtiyor. Sahur sonrasında dişlerin fırçalanması ve ara yüzlerindeki yiyecek artıklarının temizlenmesinin önemine değinen uzmanlar, bu sayede çürük oluşumunun önüne geçilebileceğini ifade ediyorlar.

İftarda sıkça tüketilen asitli içeceklerin çürüksüz ve hızlı diş kayıplarına neden olabileceğini belirten Prof. Dr. Batu Can Yaman, özellikle bu tür içeceklerin diş köklerinde aşınmalara yol açabileceğini dile getiriyor. Sahurda şekerli yiyeceklerden uzak durmanın önemine değinen uzmanlar, bu sayede çürük oluşumunun engellenebileceğini ifade ediyorlar. İftarda ilk defa yemek yiyen kişilerin aşırı asitli gıdalar tüketmemesi gerektiğini belirten uzmanlar, bu tür gıdaların kök kısımlarında aşınmalara neden olabileceğini ifade ediyorlar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar