İDO'nun Yunanistan'ın Sisam Adası'na seferleri başladı

İDO'nun Yunanistan'ın Sisam Adası'na seferleri başladı
İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), İzmir'in Seferihisar ilçesi ve Aydın'ın Kuşadası ilçesinden Yunanistan'ın Sisam (Samos) Adası'na ilk seferlerini başlattı.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) tarafından düzenlenen seferlerde, "Ege" ve "Akdeniz" isimli gemiler, Seferihisar Sığacık Teos Marina ve Kuşadası Ege Port'tan hareket ederek toplam 422 yolcuyu Yunanistan'ın Sisam Adası'na taşıdı. Ramazan Bayramı tatili süresince Sisam Adası'na ek seferler düzenleneceği, mayıs ayında haftanın 3 günü olarak planlanan seferlerin sezon açılışıyla her gün gerçekleştirilebileceği belirtildi.

2024-04-ido7-1.webp

İDO Genel Müdürü Murat Orhan, yaptığı açıklamada şirketlerinin önemli bir gün yaşadığını belirtti. Şirketin 1987 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Marmara Denizi'nde yolcu ve araç taşımacılığı için kurulduğunu hatırlatan Orhan, yıllık 115 bin seferi ve 1200 personeliyle 44 gemi ve 35 iskelede hizmet verdiklerini ifade etti.

2024-04-ido7-4.jpg

Orhan, 2022 yılında Hatay-Girne seferleriyle uluslararası tecrübe kazandıklarını belirterek, "Ege ve Akdeniz gemilerimizle toplamda 422 yolcuyla Seferihisar-Sisam ve Kuşadası-Sisam seferlerimizi gerçekleştirdik. Başlangıçta haftanın 3 günü sabah gidiş ve akşam dönüş şeklinde gerçekleşecek olan seferlerimiz, sezonda haftanın her günü sabah gidiş, akşam dönüş olarak gerçekleşecek" bilgisini paylaştı.

Orhan, Ege Denizi'nde farklı 3 hatla ilgili çalışmalarının devam ettiğini de kaydetti. Seferihisar-Sisam seferlerinin gidiş dönüş bilet ücretinin 35 avro olduğu, farklı gün dönüş yapılması durumunda ise 45 avro, Kuşadası-Sisam seferlerinin ise gidiş dönüş bilet ücretinin 41 avro olduğu, farklı gün dönüş yapılması durumunda ise 52 avro olduğu bildirildi.

2024-04-ido7-5.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar