İbrahim Tatlıses’in torunu ikinci kez ameliyat masasına yattı! Yasemin Şefkatli dua istedi

İbrahim Tatlıses’in torunu ikinci kez ameliyat masasına yattı! Yasemin Şefkatli dua istedi
Yasemin Şefkatli ve İdo Tatlıses'in ikizlerinden Ayel, dün ikinci bir operasyon geçirdi. Şefkatli, oğlunun sağlık durumunun iyi olduğunu sosyal medya hesabından açıkladı.

İbrahim Tatlıses ve eski oyuncu Derya Tuna'nın oğlu İdo Tatlıses ile Yasemin Şefkatli'nin evliliğinden doğan Ayel, ocak ayında dünyaya gelmişti. Doğumunun ardından kalp rahatsızlığı yaşayan Ayel, hemen ameliyata alınmış ve 12 gün hastanede kalmıştı.

662b8d14b4bd2442-w1200xh1500.webp

İKİNCİ KEZ AMELİYAT OLDU

Dün, ikinci kez ameliyat masasına yatan Ayel'in sağlık durumuyla ilgili endişe yaşayan takipçilerinden dua isteyen Şefkatli, operasyonun başarılı geçtiğini duyurdu.

662b8d06edfe6557.webp

Hastaneden sağlık haberleriyle dönen Şefkatli, "Dün gündüz hastaneye geldik, Ayel bu sabah operasyona alındı. Şimdi iyileşme sürecine başladık. Dualarınız için teşekkür ederiz" dedi.

ÇOCUK VE BEBEKLERDE AŞININ ÖNEMİ

Aşı, vücuda verilen zayıflatılmış hastalık mikroplarının bağışıklık sağlaması amacıyla kullanılan bir yöntem. Bulaşıcı hastalıklara karşı koruma sağlayarak sağlıklı bir yaşamın anahtarı. Hastalıklardan korunma, tedavi edilmekten daha önemli ve bunun en etkili yolu temiz su ve aşılama ile mümkün.

-001.jpg

Çocuklar ve bebekler, bağışıklık sistemleri henüz gelişme aşamasında olduğu için bulaşıcı hastalıklara karşı daha savunmasızlar. Bu dönemde yapılan aşılar, çocuklara ömür boyu koruma sağlayarak hastalıkların önüne geçer. Ayrıca, toplumda yüksek bir aşılanma oranı ile toplumsal bağışıklık oluşturulur, böylece hastalıkların yayılması engellenir. Tarih boyunca birçok hastalık, toplumsal bağışıklık sayesinde yok edildi.

ÇOCUK VE BEBEKLERDE AŞILAR NASIL ETKİ GÖSTERİR?

Aşının vücuda verilmesiyle, bağışıklık sistemi hastalık mikroplarını tanır ve onlara karşı savunma mekanizmaları oluşturur. Bu sayede, vücut daha sonra aynı mikropla karşılaştığında daha güçlü bir tepki gösterir ve hastalığın ortaya çıkmasını engeller.

BEBEK AŞI TAKVİMİ NEDİR?

Her ülkenin kendi belirlediği bir aşı takvimi bulunuyor. Bu takvim, bebeklerin doğumundan itibaren belirli aralıklarla hangi aşıların yapılacağını belirler. Aşı takvimine uyulması, toplumsal bağışıklık oluşturulmasına ve hastalıkların yayılmasının önlenmesine yardımcı olur.

BEBEK AŞI TAKVİMİNDE HANGİ AŞILAR, HANGİ HASTALIKLARA KARŞI YAPILIR?

Hepatit B Aşısı:

Doğumdan sonra ilk aşı yapılır ve ardından belirli aralıklarla ikinci ve üçüncü dozlar uygulanır. Bu aşı, Hepatit B virüsüne karşı koruma sağlar ve ciddi hastalıkların önüne geçer.

Verem Aşısı (BCG):

İkinci ayda yapılan bu aşı, ömür boyu verem hastalığına karşı koruma sağlar. Verem, özellikle ülkemizde önemli bir sağlık sorunu ve aşılama ile önlenmesi mümkün.

5’li Karma Aşısı:

İkinci, dördüncü, altıncı ve onsekizinci aylarda uygulanan bu aşı, difteri, tetanoz, boğmaca, çocuk felci ve zatürre gibi hastalıklara karşı koruma sağlar.

Konjuge Pnömokok (Zatürre) Aşısı:

İkinci, dördüncü ve onikinci aylarda yapılan bu aşı, pnömokok mikrobuna karşı koruma sağlar ve zatürre gibi hastalıkların önüne geçer.

KKK (Kızamık-Kızamıkçık ve Kabakulak) Aşısı:

Bir yaşında ve dört yaşında olmak üzere iki doz uygulanan bu aşı, kızamık, kızamıkçık ve kabakulak gibi hastalıklara karşı koruma sağlar.

Suçiçeği Aşısı:

Bir yaşında uygulanan bu aşı, suçiçeği hastalığına karşı koruma sağlar ve ciddi komplikasyonların önüne geçer.

Oral Polio Aşısı (Çocuk Felci):

Altıncı ve onsekizinci aylarda uygulanan bu aşı, çocuk felci hastalığına karşı koruma sağlar.

Hepatit A Aşısı:

Onsekizinci ayda ve ikinci yaşta uygulanan bu aşı, hepatit A virüsüne karşı koruma sağlar ve karaciğer hastalıklarının önüne geçer.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar