İbn-i Sina bin yıl önce keşfetmiş! Zeytinyağıyla karıştırılınca hastalık diye bir şey kalmıyor

İbn-i Sina bin yıl önce keşfetmiş!  Zeytinyağıyla karıştırılınca hastalık diye bir şey kalmıyor
İbn-i Sina'nın bin yıl önce keşfettiği ve günümüzde hala önemli bir sağlık çözümü olarak kabul edilen incir ve zeytinyağı karışımı, sağlık alanında fark yaratmaya devam ediyor. İbn-i Sina'nın öncülüğünde gün ışığına çıkan bu karışım, pek çok sağlık sorununa doğal bir çözüm sunuyor.

İncir ve zeytinyağı karışımı, sindirim sistemini düzenleyerek bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve vücuda enerji sağlıyor. İbn-i Sina'nın bin yıl önce yazdığı bu reçete, günümüzde de sağlık sorunları yaşayanlar için umut olmaya devam ediyor.

Aksam.com.tr'nin haberine göre, İbn-i Sina'nın incir ve zeytinyağı karışımı, pek çok hastalığın ilaçsız tedavisinde etkili bir rol oynuyor. Bu karışımın düzenli tüketilmesiyle sağlanan faydalar arasında astım ve solunum rahatsızlıklarının azalması, bağışıklık sisteminin güçlenmesi, kanserli hücrelerin oluşumunu önleme, kabızlık riskini azaltma, mide sağlığını destekleme, vücudu temizleme, meme kanserini önleme, kan dengesini koruma, kalp sağlığını destekleme, cilt sağlığını koruma ve kas-kemik yapılarını güçlendirme yer alıyor.

t25-ibn-i-sinadan-asirlik-inc-775.jpg

İbn-i Sina'nın önerdiği tarife göre, karışım hazırlanırken 250 gram kuru incir ve 1 litre zeytinyağı kullanılıyor. İncirler iyice yıkanıp küp şeklinde kesildikten sonra bir kavanoza konuluyor ve üzerine zeytinyağı ekleniyor. Kavanoz, 5 gün boyunca karanlık bir yerde muhafaza edildikten sonra sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez tüketiliyor.

İbn-i Sina'nın bin yıl öncesinden günümüze ulaşan bu sağlık formülü, doğal ve etkili bir alternatif olarak sağlık sorunlarıyla mücadelede önemli bir rol oynuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar