Husiler ABD ve İngiltere'nin Hudeyde Havalimanı'na saldırdığını duyurdu

Husiler ABD ve İngiltere'nin Hudeyde Havalimanı'na saldırdığını duyurdu
Yemen'deki İran destekli Husiler, ABD ve İngiltere'ye ait savaş uçaklarının ülkenin batı kesimindeki Hudeyde Havalimanı'na düzenlediği iki hava saldırısını duyurdu.

Husilere bağlı el-Mesire kanalı, ABD ve İngiltere'nin Hudeyde Havalimanı'na gerçekleştirdiği iki ayrı saldırıyı bildirdi. Ancak saldırının sonuçlarına dair henüz can kaybı ya da maddi hasara dair bilgi verilmedi. Konuyla ilgili olarak ABD ve İngiltere'den herhangi bir açıklama gelmedi.

Bu olay, Aden Körfezi'nde Amerikan gemisi TRUE CONFIDENCE'a yapılan deniz saldırılarının ardından gerçekleşti. Söz konusu gemiye düzenlenen saldırıda yangın çıkarken, İngiltere'nin Sana Büyükelçiliği ise saldırıda iki denizcinin yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

Öte yandan, Husilerin Kızıldeniz'deki eylemleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki olarak başlamış, bu durum Kızıldeniz'deki deniz trafiğini etkilemişti. ABD, küresel deniz ticareti güvenliğini sağlamak amacıyla 18 Aralık 2023'te "Refah Muhafızı Operasyonu" adında çok uluslu bir deniz görev gücü oluşturduğunu açıklamıştı. Husi güçlerine karşı alınan önlemlerle birlikte bölgedeki gerilim devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar