Husiler: ABD ve İngiltere Hudeyde'ye 13 hava saldırısı düzenledi

Husiler: ABD ve İngiltere Hudeyde'ye 13 hava saldırısı düzenledi
Yemen'deki İran destekli Husiler, ABD ve İngiltere'nin ülkenin batısındaki Hudeyde kentine 13 hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.

Husilere ait El-Mesire televizyon kanalı, Telegram sayfasında yaptığı açıklamada, ABD ve İngiltere'nin Hudeyde kentinin batısındaki el-Cubbane bölgesine 3 hava saldırısı düzenlediğini bildirdi. Ancak saldırının sonuçları hakkında detay verilmedi.

Husilerin daha önce yaptığı çeşitli açıklamalara göre, ABD ve İngiltere'nin Hudeyde'ye bağlı Bacil ilçesindeki el-Arac bölgesi ve Es-Salif ilçesine bağlı Ras İsa bölgesine toplam 10 hava saldırısı gerçekleştirdiği belirtildi. Ancak Husiler, saldırıların neticesinde meydana gelen can ve mal kayıplarına dair ayrıntılı bilgi paylaşmadı.

Hudeyde, uluslararası havalimanı ve 3 limanla Kızıldeniz'de uzun sahil şeridine sahip stratejik önemi olan bir kent konumunda bulunuyor.

Özellikle son dönemde Yemen'deki Husilerin eylemleri, uluslararası toplumun dikkatini çekmiş durumda. 31 Ekim 2023'te Yemen açıklarında, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki olarak İsrailli şirketlere ait olduğunu iddia ettikleri ticari gemilere el koyan Husiler, bölgedeki deniz ticaretini olumsuz etkilemişti.

ABD'nin Husilere karşı "Refah Muhafızı Operasyonu" adı altında çok uluslu bir deniz görev gücü oluşturduğu bildirilmişti. Husilerin Kızıldeniz'deki saldırıları, uluslararası toplumun endişesini artırmış ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından saldırıların sonlandırılması çağrısı yapılmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar