Hurmanın faydaları neler?

Hurmanın faydaları neler?
Palmiyegiller familyasından gelen ve dekoratif yapraklara sahip olan hurmanın sağlığa faydaları say say bitmiyor. İşte faydaları…

Hurmanın yapraklarındaki meyveler kurutularak tüketilebilir ve içerdikleri azot, fosfor, demir, potasyum, çinko, magnezyum, bakır, bor ve magnezyum gibi birçok mineral ile A ve B vitaminleri ile besin değeri yüksektir.

 Hurmanın sağlığa faydaları

Son zamanlarda hafıza kaybı problemi oldukça yaygın bir şikayet haline gelmiştir. Ancak, hurmanın içinde bulunan A ve B vitaminleri düzenli olarak tüketildiğinde hafıza kaybı problemini engellemeye yardımcı olabilir. Ayrıca, B vitamini cildin sağlığı için önemlidir ve hurmadaki B vitamininin cildin onarılmasına ve nem dengesinin sağlanmasına yardımcı olduğu bilinmektedir.

Hurma, içerdiği demir sayesinde demir eksikliği tedavisine katkı sağlayabilir ve katarakt hastalığı riskini azaltabilir. Ayrıca, içerdiği C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu mikroplara karşı korur ve hastalıklara karşı direnci artırır. Bu nedenle, uzmanlar hurmanın düzenli olarak tüketilmesini tavsiye etmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar