Hükümete yakın gazete yeni asgari ücreti kuruşu kuruşuna açıkladı

Hükümete yakın gazete yeni asgari ücreti kuruşu kuruşuna açıkladı
Erdoğan'ın 14 Mayıs seçimleri öncesi sözünü verdiği asgari ücrete temmuz zammı için geri sayım devam ederken, hükümete yakın gazetelerden rakam gelmeye devam ediyor.

TURGAY SAKARYA / GÜNBOYU

Yüksek enflasyon nedeniyle 2021 yılından itibaren yılda iki kez zam yapılan asgari ücret için gözler temmuz ayına çevrildi.

Konu hakkında hükümet kanadından henüz bir rakam gelmezken, hükümete yakın sabah gazetesinden rakama ilişkin yeni bir analiz geldi.

Söz konusu habere göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde yapılacak toplantıya Türk-İş, TİSK heyeti katılacak. Birinci toplantıda bugün net 8 bin 506 lira (brüt 10 bin 8 lira) olan asgari ücrete ilişkin beklentiler, enflasyon başta olmak üzere ekonomik veriler değerlendirilecek. Yeni asgari ücrete refah payı ile birlikte yüzde 30 zam ön plana çıkarken, net ücretin 11 bin 58 lira (brüt 13 bin 10 lira) olması bekleniyor. Temmuz ayında asgari ücretin artmasıyla kıdem tazminatları son brüt maaş üzerinden hesaplanacak.

İşten ayrılanlar için hesaplamada yeni asgari ücretin brüt rakamı geçerli olacak. Asgari ücret bütün iş kollarını kapsayacak şekilde belirleniyor, işveren bu ücretin altında ödeme yapamıyor. Asgari ücrete yapılacak zammın asgari ücret üzerinde ücretle çalışanlar için de artışı gündeme getirmesi bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar