''Hükümet istifa'' tartışmasında Sivasspor safını seçti: Bir gün sonra duyurdular

''Hükümet istifa'' tartışmasında Sivasspor safını seçti: Bir gün sonra duyurdular
Son günlerde stadyumlarda yankılanan 'Hükümet istifa' sloganları sonrası hükümet kanadından seyircisiz oynama dahil çeşitli tehditler gelirken, konuya ilişkin son açıklama Sivasspor'dan geldi. Twitter üzerinden bir açıklama yapan kulüp yönetimi, ''Siyasetin kendisine müdahale etmemesini ilke olarak talep eden futbolun, kendisi de özellikle de bu günlerde siyasetten uzak kalmalıdır. '' dedi.

Türkiye''yi yasa boğan deprem sonrası geç kaldığı ve krizi iyi yönetemediği gerekçesiyle eleştirilerin hedefi olan hükümete tepki gösterilen bir alan da Süper Lig karşılaşmaları oldu.

Önce Fenerbahçe ve ardından Beşiktaş tribünleri tarafından yükselen ''Hükümet istifa'' çağrıları sonrası harekete geçen Cumhur İttifakı ise önce Bahçeli ve ardından da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise gerek kulüp ve gerekse de taraftara gözdağı vermişti.

Soylu, “Dertleri başka olanlar, siyaset yapmak isteyen varsa önümüzdeki günlerde seçim var. Herkes meydana çıksın siyasetini yapsın. Ama spor alanlarını siyaset meydanına çevirmek isteyenler biraz devletin, milletin, sivil toplum kuruluşlarının ortaya koyduğu çabaya kulaklarını versinler. Burada insanlar yaşıyorlar ve burada yeni bir hayatı oluşturmak için çaba sarf ediyorlar. Millet seçimde kararını verecektir" ifadesini kullanmıştı.

SİVASSPOR DA KERVANA KATILDI

Kırmızı beyazlı kulüpten yapılan yazılı açıklamada, yaşanan doğal afetin deprem bölgesinde büyük can kaybı ve yıkıma sebep olduğu gibi tüm ülkede de derin üzüntüye ve ağır travmaya yol açtığı belirtildi.

Devletin tüm imkanlarıyla çalışmalarına devam ettiği aktarılan açıklamada, diğer tüm kurum, kuruluş ve insanların da olağanüstü bir dayanışma ile fedakarca bu çabaya katkıda bulundukları ifade edildi.

Açıklamada, bu süreçte futbol müsabakalarının yaralı toplum psikolojisi üzerinde olumlu etkiler yaratmasının en büyük temenni olduğu vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Gün birlik günüdür, gün yara sarma günüdür. Siyasetin kendisine müdahale etmemesini ilke olarak talep eden futbolun, kendisi de özellikle de bu günlerde siyasetten uzak kalmalıdır. Kayıplarımıza Allah''tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa dilerken, bölgede hizmet sunan, bölgeye destek veren her kişi ve kuruluşa derin şükranlarımızı ve takdirlerimizi sunuyoruz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar