Huawei’nin mobil işletim sistemi ‘Hongmeng’ tescillendi

Huawei’nin mobil işletim sistemi ‘Hongmeng’ tescillendi
Huawei'nin yaptırımlarla aslında alakası olmayan kendi işletim sistemini geliştirme süreci tüm hızıyla devam ediyor. Firma HongmengOS sürümünü bu sonbaharda kullanıcılara sunabilir.

ABD’nin sıkıştırmalarıyla her geçen gün yeni bir yaptırımla karşı karşıya kalan Huawei, bunlardan bir tanesini aşmasını sağlama potansiyeli olan çözümünü tescilledi. Kendi işletim sistemini şirketten gelen bilgilere göre 2012 yılında bu yana geliştirmeye devam eden Huawei, bu markanın ilk tescil başvurusunu ise 24 Ağustos 2018’de yapmış. 

Huawei’nin tüketici elektroniği lideri Richard Yu Chengdong, firmanın kendi işletim sistemini bu sonbahar ile önümüzdeki ilkbahar arasında kullanıma sunacaklarını da açıkladı. Hongmeng işletim sistemi, şimdiki bilgilere göre firmanın tüm cihazlarında evrensel olarak kullanılacak. Bu cihazlar arasında Global Times’ın Richard Yu kaynaklı makalesine göre akıllı telefon, bilgisayar, tablet, TV, otomobil ve giyilebilir teknoloji ürünleri yer alıyor. Hongmeng ayrıca tüm Android ve Web uygulamalarıyla da uyumlu olacak ve firmanın hâli hazırda tüm telefonlarında yer alan App Gallery uygulama mağazasıyla gelecek.

Ayrıca Bkz."Huawei'ye bir yaptırım daha: Telefonlarında artık microSD kart kullanamayacak"

Huawei kurucusu ve CEO’su Ren Zhengfei tarafından yapılan açıklamada da belirtildiği üzere “Zor olan işletim sistemi oluşturmak değil, onun için bir ekosistem inşa etmek.”Huawei’nin bu görevde başarılı olmaktan başka çâresi yok gibi görünüyor. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar