Hidrojen yakıttan vazgeçen ilk marka açıklandı!

Hidrojen yakıttan vazgeçen ilk marka açıklandı!
Shell, hidrojen yakıt istasyonlarını kapatma kararı aldı. Kaliforniya'daki yedi istasyonu kapatma kararı alan şirket, hidrojen yakıtında gelecek göremediğini açıkladı.

Hidrojen yakıtlı otomobiller, elektrikli araçlara kıyasla daha küçük bir pazara hitap etmektedir. Ancak, ABD'de hidrojen istasyonlarının işletilmesi konusunda faaliyet gösteren şirketlerin operasyonlarını gözden geçirmeye başladığına dair endişe verici gelişmeler yaşanıyor. Bu kapsamda Shell, hidrojen istasyonlarını kapatacağını açıkladı.

SHELL, ABD'DEKİ HİDROJEN İSTASYONLARINI KAPATIYOR

Shell Hydrogen, bu hafta Kaliforniya'daki yedi hidrojen istasyonunun tamamını kapatacağını duyurdu. Bu karar, yakıt hücreli elektrikli araçlara (FCEV) olan desteğin azaldığını gösterirken, aynı zamanda hidrojen yakıtının geleceğine de olumsuz bir etki yapabilir.

65.jpg

TEDARİK SORUNLARI VE GÜVENLİK ENDİŞELERİ

Kaliforniya, ABD genelinde en büyük hidrojen istasyonu ağına sahip tek eyalet konumunda bulunuyor. Ancak, son aylarda yaşanan tedarik kesintileri ve güvenlik sorunları, FCEV araçlarıyla ilgili endişeleri artırmış durumda. Shell Hydrogen, bu istasyonları kapatma kararı alırken, hidrojen tedarikindeki komplikasyonları ve dış piyasa faktörlerini gerekçe gösterdi.

285.jpg

BELİRSİZLİK DEVAM EDİYOR

Hidrojen istasyonlarının kapanması ya da azaltılmış mesailerde çalışması, Toyota Mirai, Hyundai Nexus ve Honda Clarity Fuel Cell gibi FCEV sahiplerinin geleceği konusunda belirsizlik yaratmaktadır. Ayrıca, ABD'de uygulanan ücretsiz yakıt promosyonlarının sona ermesi, araç sahiplerini pahalı hidrojen fiyatlarıyla karşı karşıya bırakmıştır. Shell'in bu pazardan çekilmesi ise hidrojen yakıtların geleceği hakkında daha fazla soru işareti oluşturmaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar