Haziran ayında yatırım teşvikli projelerde azalma gözlendi

Haziran ayında yatırım teşvikli projelerde azalma gözlendi
Haziran ayında Türkiye'de yatırım teşvik belgesi alan projelerde gerileme yaşandığı görüldü. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımlanan verilere göre, bu dönemde toplam yatırım tutarı ve proje sayısında düşüş kaydedildi. İşte bu konuyla ilgili detaylar...

Haziran ayında yatırım teşvik belgesine bağlanan toplam tutar, Mayıs ayına kıyasla yaklaşık %16.3 oranında düşerek 83.4 milyar TL'den 69.8 milyar TL'ye geriledi. Bu düşüş, yatırım teşvik belgesi sayısında da kendini gösterdi. Belge sayısı, yaklaşık %16.8 azalarak 1,503'ten 1,249'a düştü.

Bu dönemde öne çıkan projeler arasında Arsan Tekstil AŞ'nin Kahramanmaraş'ta 4.1 milyar TL bedelli, yıllık 60 bin ton elyaf ipliği üretimine yönelik projesi yer alıyor. Aynı şekilde, 1.5 milyar TL yatırım bedeli sınırını aşan 6 projenin olduğu görüldü.

Öte yandan, ithal edilecek makine ve teçhizat tutarı Mayıs ayına göre artış göstererek 1.01 milyar dolardan 1.09 milyar dolara yükseldi. Ayrıca tahmin edilen istihdam sayısı da 27,938'den 32,098'e yükseldi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar