’Hayallerine Hayat Ver’ ilham veriyor

’Hayallerine Hayat Ver’ ilham veriyor
Hayallerine Hayat Ver” marka sloganı ile toplumun tüm kesimlerine yönelik farklı projeler geliştiren Zorlu Holding, hayallerinin peşinden koşmak isteyenlere ilham vermeye devam ediyor.

’Hayallerine Hayat Ver’ ilham veriyor

Turan Akoğan / Günboyu

Zorlu Holding, Türkiye’yi geleceğe sınırsız hayal gücünün taşıyacağı inancıyla yaz aylarında başlattığı “Bir Hayal Bir Oyun” adlı hikaye yarışmasında dereceye giren çocuklar için “Yaratıcı Yazarlık Eğitimi” düzenledi. 21-22 Ocak tarihlerinde 2 gün boyunca süren eğitimlerde, çocukların yaratıcı yazarlık ve hikâye yazımı konusunda temel becerileri kazanmaları sağlandı.

Çocuk edebiyatının önde gelen isimleri Süleyman Bulut ve Renan Özdemir tarafından verilen eğitimlerde, yazmanın temel bilgileri, yazmayı besleyen unsurlar ve yaratıcı yaklaşımlar işlendi. Eğitimlerin ilk gününde Süleyman Bulut, Türkçeyi doğru kullanmak, imla kuralları, öyküde olay nedir, olay örgüsü nasıl yapılır, karakterler nasıl yaratılır konularında bilgilerini çocuklarla paylaştı. Eğitimlerin ikinci gününde ise Renan Özdemir eşliğinde, okumak, gözlem ve belleğin yazmadaki önemi aktarıldı; daha akıcı yazmak için ipuçları verildi. Hikâye yazarlığını sevdirerek çocukları sanata yönlendirmek ve yeteneklerini görmelerini sağlamanın hedeflendiği eğitimler sonrasında çocuklara katılım sertifikaları verildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar