Havalimanı saldırının iddianamesi hazırlandı

Havalimanı saldırının iddianamesi hazırlandı
Atatürk Havalimanı'nda 28 Haziran 2016'da, 45 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısıyla ilgili 45 şüpheli hakkında 46 kez ağırlaştırmış müebbet ile değişen oranlarda hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Havalimanı saldırının iddianamesi hazırlandı

Atatürk Havalimanı'nda 28 Haziran 2016'da, 45 kişinin öldüğü terör saldırısıyla ilgili 45 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca, Atatürk Havalimanı'nda 28 Haziran 2016'da 45 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin yürütülen soruşturma tamamladı. 

Soruşturma sonucunda 45 şüpheli hakkında hazırlanan 257 sayfalık iddianamede, 163 kişi yaralandığı, 44 kişi ise malına zarar verildiği için "müşteki" sıfatıyla yer aldı.

İddianamede, 41 şüphelinin tutuklu olduğu, firari Nazım Gasanov, Marat Pshnatov ve kod adı "Anzar-abu Selbebil" olan Rustem Efendiev hakkında tutuklamaya yönelik kararı bulunduğu ve gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan bir kişi hakkında da tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartıldığı belirtildi.

İddianamede, şüphelilerin, terör saldırısında ölen DEAŞ'lı bombacılarla bağlantılarına yer verildi.

Şüphelilerin "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve "tasarlayarak öldürme" suçlarından 46 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, şüphelilerin ayrıca "silahlı terör örgütüne üye olma", "terör örgütü kurma ve yönetme", birden çok "tasarlayarak öldürmeye teşebbüs etme" ve birden çok "nitelikli mala zarar verme" suçlarından 2 bin 132 yıl ile 3 bin 342 yıl arasında hapisle cezalandırılması talep edildi. 

Terör saldırısını gerçekleştiren 3 saldırgan hakkında öldükleri için takipsizlik kararı verildi.

İddianame, incelenmesi için Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar