Havada panik anlar: THY uçağının kokpit camı çatladı!

Havada panik anlar: THY uçağının kokpit camı çatladı!
THY İstanbul-Sivas seferini yapan yolcu uçağının havadayken kokpit camı çatladı. Bunun üzerine uçak İstanbul Havalimanı’na geri dönmek zorunda kaldı.

Türk Hava Yolları'na (THY) ait TK-2658 sefer sayılı TC-JVG kuyruk tescilli Boeing B737-800 tipi uçak, sabah saatlerinde İstanbul Havalimanı'ndan kalkış yaptıktan kısa bir süre sonra beklenmedik bir olayla karşılaştı. Uçak, Sivas seferini gerçekleştirmek üzere havalandıktan sonra kokpit camında bir çatlak oluştu.

Olayın ardından uçağın pilotu, İstanbul Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkeziyle iletişime geçerek geri dönüş için izin talep etti. Saat 09.10'da İstanbul Havalimanı'na emniyetli bir şekilde iniş gerçekleştirildi ve yolcuların güvenliği sağlandı.

YOLCULAR BAŞKA UÇAKLA GÖNDERİLECEK

Uçağın inişinin ardından, THY ekipleri tarafından uçağın bakımı için işlemler başlatıldı. Kokpit camının değiştirilmesi gereken uçak, bakıma alınırken, yolcular ise başka bir uçakla Sivas'a seyahat etmek üzere düzenlemeler yapıldı. Yolcular, camı çatlayan uçağın yerine tahsis edilen yeni uçakla seyahat etmeye devam edecekler. THY yetkilileri, olayla ilgili detaylı bir inceleme başlatıldığını ve gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar