Hastalıklara savaş açıyor! Bağışıklık sistemini güçlendiriyor

Hastalıklara savaş açıyor! Bağışıklık sistemini güçlendiriyor
Gaziantep’te doğal antibiyotik olan zahter çayı kış aylarında vatandaşların vazgeçilmezi haline geldi. Siyah çaya adeta rakip olan zahter çayı, soğuk algınlığına ve gribal enfeksiyonlara savaş açıyor.

Kış mevsiminin etkisini göstermesiyle birlikte insanlar hastalıklara karşı doğal bitki türlerine yönlendi. Gaziantep’te yaşayan vatandaşlar ise, hastalıklardan korunmanın yolunu zahter çayı ile buldu. Elmacı Pazarında aktarcılık yapan Zübeyit Şenci, soğuk algınlığına ve gribal enfeksiyonlara karşı doğal ilaç olan zahter çayına yoğun bir ilginin olduğunu söyleyerek, “Zahter çayı, Gaziantep’te kış aylarında en çok tüketilen içeceklerden biri oluyor. Gaziantep’te çay kültürü çok gelişmiş olduğu için, zahter çayı da çayın rakibi olarak karşımıza çıkıyor. Zahter çayı sevenler, bu içeceği evde de kolaylıkla hazırlayabiliyor. Zahter çayı yapmak için, bir bardak suya bir tatlı kaşığı zahter yaprağı ekleyip üzerine sıcak su gezdirmek yeterli oluyor. Zahter çayı, limon, bal veya şekerle tatlandırılarak içilebiliyor” dedi.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Zahterin sadece Gaziantep yöresinde yetişen bir bitki olduğunu belirten esnaf İsmet Kılıç ise, “Zahter, kekikgiller familyasından bir bitkidir. Zahter çayı, zahter yapraklarının süzgecin içinde sıcak suyun gezdirilmesiyle elde edilir. Zahter çayının faydaları saymakla bitmiyor. Zahter çayı, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, sindirimi kolaylaştırıyor, öksürüğü kesiyor, boğaz ağrısını hafifletiyor, kan şekerini düzenliyor, stresi azaltıyor ve uyku kalitesini artırıyor” diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar