Haluk Dortluoğlu kimdir? Haluk Dortluoğlu kaç yaşında, nereli, kariyeri ne?

Haluk Dortluoğlu kimdir? Haluk Dortluoğlu kaç yaşında, nereli, kariyeri ne?
Son zamanlarda birçok kişi tarafından ünlü iş insanı Haluk Dortluoğlu merak ediliyor. Birçok kişi internette Haluk Dortluoğlu'nun hayatını ve kariyerini araştırıyor. Peki Haluk Dortluoğlu kimdir? Haluk Dortluoğlu kaç yaşında, nereli, kariyeri ne?

Haluk Dortluoğlu kimdir?

Türkiye'nin en popüler market zincirlerinden biri olan BİM marketin CEO'su Haluk Dortluoğlu'nun hayatı ve kariyeri insanlar tarafından merak ediliyor. İnsanlar internette Haluk Dortluoğlu'nun hayatını ver kariyerini araştırıyor. Peki Haluk Dortluoğlu kimdir? Haluk Dortluoğlu kaç yaşında, nereli, kariyeri ne?

HALUK DORTLUOĞLU KİMDİR?

Haluk Dortluoğlu, 1972 yılında Konya'nın Akşehir ilçesinde dünyaya geldi. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden 1995 yılında mezun oldu. Kariyerine uluslararası bağımsız denetim firmaları olan Arthur Andersen ve Ernst&Young'da çalışarak başlayan Dortluoğlu, burada yaklaşık sekiz yıl boyunca görev aldı.

2003 yılında Türk Hava Yolları'nda Muhasebe Direktörlüğü görevini üstlendi. Kasım 2005 yılına gelindiğinde ise BİM'de Finans Direktörü (CFO) olarak çalışmaya başladı. 2006 ve 2009 yılları arasında Operasyon Komitesi üyeliği de yaptı.

Dortluoğlu, 2007 yılında Harvard Business School'un ileri yöneticilik programını tamamladı. 2009 yılında Frankfurter Allgemeine Zeitung grubu bünyesinde Avrupa'da yayınlanan ekonomi dergisi Finance in Emerging Europe tarafından "Yılın CFO’su Ödülü"ne layık görüldü.

Ayrıca, 2014 yılında Thomson Reuters Extel tarafından yapılan yatırımcı ilişkileri alanındaki araştırma sonuçlarına göre uluslararası kurumsal yatırımcılar tarafından "Türkiye’deki en iyi CFO" olarak seçildi. 2010 yılında BİM'in İcra Kurulu üyeliğine atanarak bu görevini sürdüren Dortluoğlu, son olarak BİM markette CEO pozisyonuna getirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar