Halk sokaklara çıktı: Protestolar büyüyor

Halk sokaklara çıktı: Protestolar büyüyor
Türkiye ile ikili ilişkileri iyi olan Avrupa ülkesi Macaristan'da iç karışıklık patlak verdi. Macaristan Başbakanı Viktor Orban hükümetinin küçük işletmelere yönelik vergi artırımı kararının ardından Budapeşte ve diğer şehirlerde halk protesto ve yürüyüşler düzenliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan''a yakınlığıyla Türkiye''de sık sık gündeme gelen Macaristan''da aşırı sağcı Viktor Orban hükümetinin aldığı vergi kararı halkı sokaklara döktü.

Viktor Orban hükümeti aldığı kararla birlikte ülkede yüz binlerce küçük işletme için vergi oranını artırdı. Hükümetin karara sonrasında Salı günü başkent Budapeşte''de halk bir köprüyü kapattı.

Ertesi gün düzenlenen hükümet karşıtı mitingde, "Yeter artık" sloganları ile hükümetin kararını protesto eden esnaf ve halk, yolları ve Tuna Nehri üzerindeki köprüleri ulaşıma kapattı.

Balkan Insight''ın haberine göre, polis çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı. Muhalefetteki İki Kuyruklu Köpek Partisi''nin eş başkanı Gergo Kovacs da gözaltına alındığı açıklandı.

EKONOMİK KRİZ DERİNLEŞİYOR

Nisan ayında tekrar seçilen Viktor Orban, enflasyonun son yirmi yılın en yüksek seviyesinde olduğu ve Macaristan para birimi forint''in rekor düzeyde düşük olduğu koşullarda halkın hükümet karşıtı protestolarıyla karşı karşıya kaldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar