Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

05-11-23-01gun-page-0001-002.jpg

ZENGİNE ASLAN PAYI FAKİRE KEMER SIKMA

Uydurulmuş enflasyon rakamları ölçü alınarak hazırlandığı için memur ve emeklilerin hayat şartlarının giderek daha da kötüleştireceği savunulan 2024 yılı bütçesi ‘kemer sıkma’ eylemiyle protesto edildi.

Büro-İş Sendikası üyeleri, bugün Ankara’da TÜİK’in önceki gün açıkladığı enflasyon oranlarını ve 2024 yılı bütçe teklifini “kemer sıkarak” protesto etti.

Büro İş Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, “3-5 yerden ballı kaymaklı maaş alıp kemer gevşetenlerin uydurulmuş enflasyon oranları ve bütçe ile memur ve emeklilerden kemer sıkmamızı istiyorlar. Biz bunu reddediyoruz. Sıkacak kemer kalmamıştır. Kemer sıkmayı kabul etmiyoruz” dedi.

Büro- İş Sendikası üyeleri, bugün Ankara’da TÜİK’in bugün açıkladığı enflasyon oranlarını ve 2024 yılı bütçe teklifini “kemer sıkarak” protesto etti. Büro İş Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, “3-5 yerden ballı kaymaklı maaş alıp kemer gevşetenlerin uydurulmuş enflasyon oranları ve bütçe ile memur ve emeklilerden kemer sıkmamızı istiyorlar. Biz bunu reddediyoruz. Sıkacak kemer kalmamıştır. Kemer sıkmayı kabul etmiyoruz” dedi. TÜİK, ekim ayına ilişkin tüketici fiyat endeksi verilerini bugün yayınladı. Buna göre enflasyon, bir önceki aya göre yüzde 3,43, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 55, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 61,36 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 54,26 olarak gerçekleşti. Basın açıklaması yapan Büro İş Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, şunları söyledi:

“Bugün TÜİK tarafından gerçeği yansıtmayan enflasyon oranları açıklanmış bulunuyor. TÜİK’e göre aylık yüzde 3,43 yıllık ise yüzde 61,36 oranında enflasyon gerçekleşmiştir. Bir de bağımsız güvenilir
araştırma kuruluşu ENAG tarafından açıklanan oranlara bakalım. ENAG’a göre aylık yüzde 5,09, yıllık ise yüzde 126,18 oranında enflasyon gerçekleşmiştir. TÜİK ile ENAG arasında dağlar kadar fark var. Memurun ve emeklinin ocağına incir ağacı diken TÜİK’in uydurma enflasyon oranları işte budur.
TÜİK bugün bir de Ocak 2024’den itibaren geçerli olacak başta pasaport, ehliyet, kimlik kartı, tapu ve mahkeme harçları, MTV gibi birçok harç, vergi ve cezaların artışına sebep olacak ‘Yeniden Değerleme Oranını’ belirleyen ÜFE oranını açıklamıştır. ÜFE’nin ekim ayı için yüzde 1,94 açıklanmasıyla Yeniden Değerleme Oranı yüzde 58,46 olarak kesinleşmiş demektir. Bunun anlamı yılbaşından itibaren bu saydığımız vergi, harç ve cezalara en az yüzde 58,46 oranında zam geleceğidir. Hükümet almaya gelince yüzde 58,46, memura ve emekliye vermeye gelince yüzde 25 zam vermektedir."

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar