Gül suyunun faydaları nelerdir? Gül suyu neye iyi gelir?

Gül suyunun faydaları nelerdir? Gül suyu neye iyi gelir?
Gülün taç yapraklarının damıtılmasıyla elde edilen gül suyu, içerdiği vitamin ve antioksidanların yanı sıra hoş kokusu ve hafif yapısı sayesinde kozmetik, gıda ve ilaç sanayi gibi birçok alanda kullanılan hidroseldir. Peki, gül suyunun faydaları nelerdir? Gül suyu neye iyi gelir? İşte detaylar...

Gül suyu denilince akla ilk olarak cilt bakım ürünü olduğu gelir. Ancak güzel kokusu, doğal ve faydalı içeriğinden dolayı birçok alanda kullanımı tercih edilen bir üründür. Yiyecek ,kozmetik, ilaç, tıp ve eczacılık gibi birçok sektörde kullanımı mevcuttur. İçeriğindeki doğal minerallerden dolayı yiyeceklerde vitamin ve aroma vermek için kullanılır. Ülkemizde güllaç, lokum, muhallebi, dondurma, baklava gibi birçok tatlının içinde yerini alır. Hoş kokusuyla parfüm, krem ve kozmetik ürünlerin içerisinde bulunur.

GÜL SUYU YÜZE NASIL UYGULANIR?

Gül çiçeğinin suyu ile yüz temizleme oldukça kolay ve pratiktir. Temiz bir pamuğa gül suyu damlatarak yüzünüze nazikçe uygulayın. Bu işlem cildinizdeki fazla yağ ve kiri temizlemenize yardımcı olur. Doğal nemlendirici olan gül suyunu tonik olarak kullanıp, cildinizde tıkanmış gözeneklerden kaynaklı sivilce oluşumunu engelleyebilirsiniz.

GÜL SUYU SAÇA NASIL UYGULANIR?

Gül suyunu saça uygularken isterseniz şampuan ya da saç kreminizin içine ekleyebilir isterseniz de bir sprey şişesinin içine koyarak doğrudan saçınıza sıkabilirsiniz.

GÜL SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Cildin pH değerini koruyup, antiseptik özelliği ile akne ve sivilce oluşumunu önlediği için sabun ve yüz temizleyici ürünlerinde de bileşen olarak kullanılan gül suyunun faydaları şunlardır:

  • Cildi nemlendirip, kuruma ve gerginlik oluşmasını önler
  • Cilt gözeneklerini temizler, yağlanmayı azaltıp sivilce ve akne oluşumlarını kurutur
  • Antioksidan ve anti-infalamtuar etkisi ile yaş kaynaklı kırışıklıkların oluşumunu geciktirir
  • Ciltteki ölü deriyi atıp, cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur
  • Mantar ve egzama kaynaklı kaşıntıları azaltır
  • Göz altı torbalarına iyi gelir
  • İçeriğinde ki E vitamini nemlendirici etki yaratmasını sağlar
  • Traş sonrasında cilt tahrişini önler
  • Güneş yanıklarının iyileşme sürecini hızlandırır
  • Cildin pH seviyesini dengede tutar
  • Hassas ciltlerde kullanıma uygundur
  • Sahip olduğu bileşikler saç köklerini besleyip, güçlendirir

GÜL SUYU CİLDE FAYDALARI NELERDİR?

Bitkinin suyu, ferah yapısı ve hoş kokusuyla en çok tercih edilen ürünler arasında yerini alır. Her cilt tipi için kullanımı uygundur. Gül suyunun cilde faydalarından bazıları şu şekilde listelenebilir:

  • Nemlendirici özelliği vardır

Cildin nem dengesini korur. Doğal bir içeriği olduğu için nemlilik sağladığı gibi her cilt tipine faydalıdır.

  • Tonik özelliği görür

Gül bitkisinin suyu cildiniz için mükemmel bir toniktir. Makyaj sonrası ve gece yatmandan gül suyu ile yüz temizleme yaparak parlak ve canlı bir cilde sahip olabilirsiniz.

  • Losyon olarak kullanılır

Bitkinin suyu aynı zamanda losyon olarak kullanılır. Erkekler tıraş olduktan sonra ciltte oluşan tahrişi engellemek amacıyla kullanabilir. Kadınlar, kimyasal malzemelerden oluşan makyaj temizleme losyonu yerine gül suyunu tercih edebilir. Böylece cildi temizlemek hem daha doğal hem daha ekonomik olur.

  • Şişkin gözler

Göz altı şişliklerinize iyi gelir. Antiseptik özelliği sayesinde uykusuz ve yorgun uyandığınız zaman göz altı şişliklerinize kullanabilirsiniz. Bir süre buzdolabında dinlendirip pamuğa sıkarak gözaltı bölüme koyabilirsiniz. Bir süre sonra göz altı şişliklerin indiğini görürsünüz.

  • Cilt lekelerine iyi gelir

Cildin pH dengesini koruyarak cildinizde oluşan lekelerin giderilmesinde önemli bir rol oynar. Hava şartlarından oluşan cildinizde biriken toksinlerin atılması konusunda cilde yardım eder. Tıkanmış gözenekleri açarak cildinizin pürüzsüz bir tabakaya sahip olmasını sağlar. Mat görünümlü ciltlere düzenli kullandığında sağlıklı ve canlı bir cilde sahip olurlar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar