Google'ın sırları: Şaşırtıcı detaylar ve bilinmeyen gerçekler!

Google'ın sırları: Şaşırtıcı detaylar ve bilinmeyen gerçekler!
İnternetin hayatımıza girişiyle birlikte birçok şey sıklıkla kullanılmaya başlandı, bunlardan biri de Google ve uygulamaları oldu. Google ile ilgili bilinmeyen detayları derledik. İşte, Google hakkında bilmediğiniz ilginç bilgiler...

Shift Delete'den Tunahan Karakış'ın aktardığına göre; Dijital çağın başlangıcıyla birlikte, internet hayatımızda önemli bir yer edindi ve bu değişimde Google ve uygulamaları da kilit bir rol oynadı. Google'ın bilinmeyen detaylarına göz atalım. İşte, Google hakkında bilmediğiniz ilginç bilgiler...

1. Google, ilk başta 1996 yılında kurucuları Larry Page ve Sergey Brin tarafından "BackRub" olarak adlandırıldı. Daha sonra şirket, sürpriz bir kararla "Google" ismini benimsedi.

1.png

2. Google'ın ismi, matematikteki dev bir sayı olan "Googol"dan esinlenildi. 10¹⁰⁰ (bir rakama 100 sıfır ekleyerek yazılır) olan Googol, şirketin veri analizi ve büyük veri ile ilişkilendirilmesi nedeniyle isim seçiminde etkili oldu.

50220231337108854342.png

3. 2013'teki bir elektrik kesintisi sırasında tüm Google servisleri çöktüğünde, dünya genelinde internet kullanımı %40 oranında azaldı.

50220231341508854051.png

4. 1997'de Google'ı henüz bilinmediği dönemde, Larry Page ve Sergey Brin şirketi 1 milyon dolara Yahoo'ya satmayı teklif etti. Ancak teklif reddedildi.

4-001.png

5. Google'ın arama algoritmasının patent hakkı, Stanford Üniversitesi'ne aittir. Larry Page ve Sergey Brin, Stanford'da öğrenciyken PageRank algoritmasını geliştirdiler.

5.png

6. Google Görseller'in ortaya çıkmasına, Jennifer Lopez'in 2000 Grammy Ödülleri'nde giydiği elbise neden oldu. İnsanlar, elbiseyi aramak için yoğun bir şekilde Google'a başvurdu.

6.png

7. Her gün Google'da yapılan aramaların %15'i yeni ve benzersiz terimlerden oluşmaktadır.

7.png

8. Google, YouTube'u 2006 yılında 1,65 milyar dolara satın aldı. Satın alma anlaşması, bir Denny's fast-food restoranında yapıldı.

8.png

9. "Google" kelimesi, 2006 yılında resmi olarak bir fiil olarak tanındı. Oxford İngilizce Sözlüğü ve Merriam-Webster Collegiate Sözlüğü tarafından bu tarihte fiil olarak kabul edildi.

10.png

10. İlk Google Doodle, 1998 yılında Burning Man Festivali sırasında ortaya çıktı ve o tarihten beri tatiller, önemli olaylar ve kutlanan kişilere özel olarak kullanılmaktadır.

11.png

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar