Gök vatanın hava platformlarının sayısı artacak

Gök vatanın hava platformlarının sayısı artacak
İnsanlı Hava Platformları İmza Töreni kapsamında yeni nesil temel eğitim uçağı HÜRKUŞ-B, Millî Muharip Uçak KAAN, Jet Eğitim Uçağı HÜRJET ve Hafif Genel Maksat Helikopteri GÖKBEY gibi yerli ve milli pilotlu hava platformları için Ankara'da imzalar atıldı.

Savunma Sanayii Başkanlığı'nın Nuri Demirağ Salonu'nda gerçekleşen törende, yerli ve milli imkanlarla üretilen HÜRKUŞ-B, KAAN, HÜRJET ve GÖKBEY gibi hava platformlarına dair yeni sözleşmeler imzalandı.

9889.jpg

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yerli ve milli savunma sanayisine vurgu yaparak, ülkenin tam bağımsız bir savunma sanayiine sahip olmasının vazgeçilmez olduğunu belirtti. Savunma sanayiinde dışa bağımlılığın sıkıntılarına değinen Güler, Türkiye'nin artık kendi savaş uçağını, eğitim ve jet uçaklarını, helikopterlerini üretebilen dünyanın sayılı ülkelerinden biri haline geldiğini ifade etti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya iseTürkiye'nin savunma sanayisindeki gelişmelerle kara, deniz ve hava araçlarının büyük bir çoğunluğunu kendisinin karşılayabilecek düzeye geldiğini söyledi. Yerlikaya, Türkiye'nin savunma sanayisindeki gelişmelerin ülkedeki dışa bağımlılığı azalttığını ve teknoloji ihraç eden ülkeler arasına girdiğini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar