Gelire göre faiz uygulaması..

Gelire göre faiz uygulaması..
Konut kredisinde gelire göre faiz uygulaması... Faiz oranlarının yüzde 0,69 ila 1,20 arasında olması beklenirken kredilerde 3 farklı seçeneğin yer alacağı öğrenildi.

GELİRE GÖRE FAİZ UYGULAMASI!

Giderek yükselen maliyetler, zamlar vatandaşları günden güne ekonomik dar boğaza sürüklüyor. Bunun yanı sıra hem konut kredi faizlerinin yükselmesi, hem de verilen kredi miktarının 300 bin TL bandında kalması vatandaşların ev alımlarını da düşürdü.

Nasıl Bir Ekonomi''den Leyla İlhan''ın haberine göre, aralık ayında çıkması beklenen kampanya kapsamında, kamu bankaları öncülüğünde, kişilere krediye ulaşma imkanı sunulacak. Alt, orta ve yüksek gelir grubuna göre üç farklı seçeneğin yer alacağı kampanyada, faiz oranlarının yüzde 0,69 ila 1,20 arasında olması bekleniyor.

HAREKETLİLİK GETİRECEK

Bu kampanyanın yeniden talep artması, sektörün yeni yılın ilk 2-3 ayını hareketli geçirmesi ve inşaat için bekleyen projelerin de başlamasını sağlayacağı belirtilitor.

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de düzenlenecek kampanyayla ilgili olarak 12 Kasım’da müteahhitlerle bir araya gelmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar