Gazze'ye yapılan havadan yardım sivillerin üzerine düştü: Çok sayıda ölü ve yaralı var...

Gazze'ye yapılan havadan yardım sivillerin üzerine düştü: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
Gazze Şeridi'ne yardım taşıyan uçakların insani yardım kutularını havadan indirirken paraşütlerinin açılmaması sonucu, bölgede yardım bekleyen Filistinlilere düşmesiyle ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

Gazze Şeridi'ne havadan indirilen yardım kutularının bazılarının paraşütlerinin açılmaması sonucu sivillerin üzerine düştüğü, bu durumun ölü ve yaralılara neden olduğu bildirildi.

Şati Mülteci Kampı ve Cela Caddesi bölgelerindeki görgü tanıkları, insani yardım bekleyen sivillerin üzerine kutuların düştüğünü aktardı.

Hastane kaynakları, paraşütlerin açılmaması nedeniyle hızla düşen kutuların isabet etmesi sonucu ölü ve yaralıların olduğunu belirtti. Yaralılar, Gazze'deki Şifa ve el-Ehli Baptist Hastanelerine götürüldü.

65.webp

Son bir haftadır Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Katar, Umman ve Bahreyn'in Gazze Şeridi'ne havadan yardım indirilmesine yönelik ortak operasyonlar düzenlediği biliniyor.

Ancak daha önce de Gazze'ye havadan atılan yardımların denize düşmesi nedeniyle yardımlara ulaşmak isteyen Filistinliler zor anlar yaşamıştı. Bazıları küçük balıkçı tekneleriyle, bazıları ise yüzerek insani yardımlara ulaşmaya çalışmıştı.

52.jpg

Uluslararası toplum, Gazze'de yaşanan tıbbi malzeme eksikliği, açlık ve hijyen malzemesi eksikliği gibi sorunlar nedeniyle ateşkes ilan edilmesi ve bölgeye insani yardımların artırılması çağrısında bulunuyor. Ancak, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar nedeniyle bölgeye yardım girişinin sınırlı olduğu belirtiliyor.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında çok sayıda sivilin öldüğü, binlercesinin yaralandığı ve altyapının büyük zarar gördüğü ifade ediliyor. Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail'e karşı aldığı ihtiyati tedbir kararlarına rağmen, Gazze'ye giren yardım miktarının azaldığı vurgulanıyor.

563.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar