Gazze'nin kuzeyine 4 ay sonra ikinci defa insani yardım ulaştı

Gazze'nin kuzeyine 4 ay sonra ikinci defa insani yardım ulaştı
Gazze Şeridi'nde yaşanan insani krize yardım eli uzanıyor. Yaklaşık 4 aydır kapalı olan Selahaddin Caddesi üzerinden Gazze'nin kuzeyine insani yardım taşıyan ikinci yardım partisi, Cibaliya şehrine ulaştı.

İsrail ordusu, Kuzey Gazze Şeridi'ne bağlı Cibaliya, Beyt Hanun ve Beyt Lahiya bölgelerine 9 tırdan oluşan sınırlı insani yardımın girişine izin verdi. Bu yardım sevkiyatı, Gazze'deki insani durumu hafifletmek için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Yardım tırları, içerisinde un, pirinç, konserve yiyecek ve şeker gibi temel ihtiyaç malzemelerini taşıyarak Cibaliya Mülyeci Kampı'na ulaştı. Sevkiyat, Filistinli aşiretlerle işbirliği içinde ve Gazze hükümetinin güvenlik servislerinin himayesinde gerçekleştirildi.

Yardım malzemeleri, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) ait depolara yerleştirilerek, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere hazır hale getirildi.

Gazze'deki insani durumun giderek kötüleşmesiyle birlikte uluslararası toplumun yardım çağrılarına cevap verilmesi, bölgedeki acil ihtiyaçların giderilmesi adına büyük önem taşıyor. İsrail'in bu insani yardım sevkiyatına izin vermesi, umut verici bir adım olarak değerlendirilirken, bölgedeki krizin çözümü için daha fazla uluslararası desteğin gerekliliği vurgulanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar