Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi

Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
İsrail'in 203 gündür sürdürdüğü saldırılar nedeniyle Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenlerin sayısı 34.356'ya yükseldi. Yaralananların sayısı ise 77.368 olarak açıklandı.

İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne aralıksız saldırılar düzenliyor. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, İsrail ordusu son 24 saatte 5 saldırı gerçekleştirdi ve bu saldırılarda 51 kişi hayatını kaybederken 75 kişi yaralandı. 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 34.356'ya, yaralananların sayısı ise 77.368'e yükseldi.

aw191167-01.jpg

Birleşmiş Milletler Mayın Eylem Servisi (UNMAS) yetkilisi Pehr Lodhammar, Cenevre'de düzenlenen bir toplantıda Gazze Şeridi'nde yaklaşık 37 milyon ton enkaz bulunduğunu ve patlamamış mühimmatın kesin sayısını belirlemenin zor olduğunu açıkladı. Enkazın temizlenmesinin uygun koşullar altında 14 yıl sürebileceğini belirtti.

aw191167-02.jpg

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze'de güvenli ve engelsiz insani erişim eksikliğinin yıkıcı etkiler yarattığını ifade etti. Atık birikmeye devam ederken su kaynakları kısıtlı durumda. Hava sıcaklıklarının artmasıyla Gazze Şeridi'nde hastalıkların yayılma riski de artıyor. UNRWA hizmeti kritik önem taşıyor, ancak erişim sağlanmadığı sürece bu hizmetlerin etkin bir şekilde sunulması zorlaşıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar